Vepřový řízek, který vás překvapí svou jemností a nadýchanou strouhankou

Vepřový řízek, který vás překvapí svou jemností a nadýchanou strouhankou Zdroj: Shutterstock

Snad v každé domácnosti je jedno z nejoblíbenějších jídel smažený vepřový řízek s bramborovým salátem. Dnes vám prozradíme, jak zařídit, aby právě váš řízek měl co nejjemnější chuť a nadýchanou strouhanku.

Pokud také patříte k milovníkům dobrého a šťavnatého řízku, zapomeňte na vše, co jste zatím znali. Není to nic složitého, právě naopak. Vše se skrývá v přípravě. A jak na to?

Plátky vepřového masa (kýty, krkovice nebo kotlety) si naklepejte a poté tak na hodinku, nejlépe však do rána, naložte do mléka. Potom osušte, osolte a jemně opepřete.

Zdroj: Shutterstock Připravte si trojobal, který se skládá z polohrubé mouky, rozšlehaných vajec, do kterých přidejte trochu mléka nebo piva a strouhanky. Ta nemusí být nutně domácí, stačí kupovaná, ale musí být jenom z rohlíků. Obalujte nejprve v mouce, potom ve vejci, zase v mouce, ve vejci a nakonec ve strouhance. Smažte na rozpáleném sádle nebo na oleji s kouskem másla do zlatova. Rozdíl ihned uvidíte, protože strouhanka bude pěkně nafouknutá a křupavá, maso jemné a šťavnaté.

Tak dobrou chuť a nezapomeňte nám napsat, jak vám chutnalo.

Autor:
Publikováno: 20. 7. 2021 09:28 Nahlásit obsah