Zdravá svačinka pro vaše děti: Domácí mléčný řez bez mouky

Zdravá svačinka pro vaše děti: Domácí mléčný řez bez mouky Zdroj: Shutterstock

Všechny maminky i babičky to známe. Jdeme s dětmi nakupovat a ony chtějí to, co vidí v reklamě – nejčastěji mléčný řez. Je sice opravdu chutný, ale není nad to, když víme, co děti opravdu jedí a hlavně z jakých surovin je jejich jídlo připravené. Máme pro vás recept na domácí mléčný řez a to úplně bez mouky.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Těsto
Vejce 5 ks
Kakao 50 g
Cukr 100 g
Náplň
Smetana ke šlehání 33% 250 ml
Ztužovač do šlehačky 1 balení

Postup přípravy

1.

Těsto připravíme tak, že oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do hladké nadýchané hmoty a přidáváme postupně kakao. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do žloutků s kakaem.

2.

Takto připravené těsto vylijeme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem a pečeme v troubě asi 10 minut na 190°C. Troubu nezapomeňte předehřát.

3.

Během pečení připravíme náplň. Smetanu spolu se ztužovačem vyšleháme běžným způsobem. Pokud chcete, můžete přidat trochu mletého cukru, aby byla náplň sladší.

4.

Upečené a vychladlé těsto rozdělíme na dvě poloviny, z nichž jednu potřeme náplní a druhou na ni přiložíme. Necháme odpočinout v chladničce. Pro přípravu zdravější verze můžeme nahradit cukr třeba medem.

Autor:
Publikováno: 23. 6. 2021 14:00 Nahlásit obsah