Zdravá svačinka pro vaše děti: Domácí mléčný řez bez mouky

Všechny maminky i babičky to známe. Jdeme s dětmi nakupovat a ony chtějí to, co vidí v reklamě – nejčastěji mléčný řez. Je sice opravdu chutný, ale není nad to, když víme, co děti opravdu jedí a hlavně z jakých surovin je jejich jídlo připravené. Máme pro vás recept na domácí mléčný řez a to úplně bez mouky.
Ingredience
Postup přípravy
Těsto připravíme tak, že oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do hladké nadýchané hmoty a přidáváme postupně kakao. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do žloutků s kakaem.
Takto připravené těsto vylijeme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem a pečeme v troubě asi 10 minut na 190°C. Troubu nezapomeňte předehřát.
Během pečení připravíme náplň. Smetanu spolu se ztužovačem vyšleháme běžným způsobem. Pokud chcete, můžete přidat trochu mletého cukru, aby byla náplň sladší.
Upečené a vychladlé těsto rozdělíme na dvě poloviny, z nichž jednu potřeme náplní a druhou na ni přiložíme. Necháme odpočinout v chladničce. Pro přípravu zdravější verze můžeme nahradit cukr třeba medem.