Zelené fazolové lusky s uzeným lososem
Vynikající volba k romantickému posezení ve dvou, u dobrého a současně lehkého pokrmu. Jistě každému přijde vhod i jeho rychlá příprava.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
30 minut
Počet porcí:
2
Ingredience
Suroviny
Bílý pepř
dle chuti
Vejce
1 ks
Svazek pažitky
1 ks
Šťáva z citronu
1 lžíce
Šalotka
2 ks
Sůl
špetka
Uzený losos
150 g
Zelené fazolové lusky (mohou být i z konzervy)
200 g
Postup přípravy
1.
Omyté a očištěné zelené fazolové lusky uvaříme v dostatečném množství slané vody doměkka (asi 10 minut). Uvařené fazole slijeme, prudce zchladíme ledovou vodou a necháme dobře okapat.
2.
Uzeného lososa nakrájíme na malé kousíčky. Oloupeme šalotky a nadrobno nasekáme. Smícháme s lososem, podle chuti opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
3.
Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Vajíčko uvařené natvrdo oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Vše vmícháme do směsi z lososa.
4.
Zelené fazolové lusky rozložíme na dva talíře a přidáme na ně lososovou směs, podle chuti okořeníme čerstvě namletým bílým pepřem.