Zelené fazolové lusky s uzeným lososem

Zelené fazolové lusky s uzeným lososem Zdroj: Shutterstock.com

Vynikající volba k romantickému posezení ve dvou, u dobrého a současně lehkého pokrmu. Jistě každému přijde vhod i jeho rychlá příprava.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2

Ingredience

Suroviny
Bílý pepř dle chuti
Vejce 1 ks
Svazek pažitky 1 ks
Šťáva z citronu 1 lžíce
Šalotka 2 ks
Sůl špetka
Uzený losos 150 g
Zelené fazolové lusky (mohou být i z konzervy) 200 g

Postup přípravy

1.

Omyté a očištěné zelené fazolové lusky uvaříme v dostatečném množství slané vody doměkka (asi 10 minut). Uvařené fazole slijeme, prudce zchladíme ledovou vodou a necháme dobře okapat.

2.

Uzeného lososa nakrájíme na malé kousíčky. Oloupeme šalotky a nadrobno nasekáme. Smícháme s lososem, podle chuti opepříme a ochutíme citronovou šťávou.

3.

Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Vajíčko uvařené natvrdo oloupeme a nakrájíme na malé kousíčky. Vše vmícháme do směsi z lososa.

4.

Zelené fazolové lusky rozložíme na dva talíře a přidáme na ně lososovou směs, podle chuti okořeníme čerstvě namletým bílým pepřem.

Publikováno: 29. 5. 2019 09:46 Nahlásit obsah