Trápí vás nafouknuté bříško? Začněte dodržovat těchto 7 pravidel!

Trápí vás nafouknuté bříško? Začněte dodržovat těchto 7 pravidel! Zdroj: Shutterstock.com

Nejedna z nás jistě každé ráno obdivuje své krásně ploché bříško v zrcadle, které se během dne ale vytratí a změní se v něco, co připomíná nafouklý balón. Není totiž nic horšího, než mít doma ve skříni kousky oblečení, které kvůli nafouklému bříšku nemůžeme nosit.

Připravili jsme si pro vás seznam věcí, kterým byste se měly vyhnout anebo je naopak začít dělat, aby vás nafouklé bříško už nikdy nepotkalo!

Jezte více draslíku

Konzumace velkého množství soli je pro naše tělo špatná. Nicméně pokud do svého jídelníčku zařadíte i potraviny bohaté na draslík, jako je chřest, citrusové plody, melouny, rajčata a banány, pomohou vám některé vedlejší účinky soli vyvážit.

Dodržujte pitný režim

Voda napomáhá odplavit nečistoty z našeho těla ven a udržuje trávicí systém v chodu. Takže si hlídejte, abyste každý den vypili alespoň 8 větších sklenic vody. Černá káva je také velmi prospěšná, co se týče dobrého trávení, takže šálek černé kávy bez mléka vám také neuškodí. 

Pijte mátový čaj

Podle časopisu Health mátový čaj napomáhá zmírnit plynatost, podporuje trávení a navíc zažene hlad. A také nádherně voní a skvěle zažene žízeň v horkých dnech. Můžete ho pít jak teplý, tak studený.

Zdroj: Shutterstock.com

Nejezte příliš rychle

Rychlé hltání jídla může způsobit, že se svým soustem polknete i vzduch, což vede k nadýmání. Mějte na paměti, že trávení začíná již v ústech a žvýkání jídla může ovlivnit víc, než si myslíte. Nechejte si tedy na jídlo opravdu dostatek času a potravu před polknutím pořádně rozmělnětě. 

Nepijte perlivé nápoje

Bublinky v těchto nápojích, dokonce i v těch dietních, způsobují opět nepříjemné nadýmání. Nahraďte je raději ochucenou neperlivou vodou s citrónem, limetkou či okurkou.

Nežvýkejte

I žvýkání žvýkaček vede k polykání vzduchu, což následně vede k nadýmání. Pokud potřebujete něco žvýkat, zkuste sáhnout raději po bonbónu anebo po popcornu s nízkým obsahem tuku.

Čtěte etikety

Pokud nakupujete konzervované či zmrazené potraviny ujistěte se, že jejich dávka sodíku není větší než 500mg, protože i sodík k nadýmání přispívá.

Autor:
Publikováno: 15. 8. 2017 13:05 Nahlásit obsah