JenŽeny.cz
Láska/Vztahy
Láska
Rodina
Vášeň
Psychologie
Dojemné
Zdraví/Krása
Móda
Účesy
Líčení
Zdravý životní styl
Krása
Hubnutí
Diety
Cvičení
Horoskopy
Recepty
Domov
DIY
Videa
Kvízy
Další
Art/Kultura
Celebrity
Zábava
Cestování
Nástěnka
Redaktorky
Přidej se k nám
Přihlášení
JenŽeny.cz
Československo
Kategorie
Československo
Článek
Video ukazuje, jak se v Československu vyráběly tvrdé bonbóny Bon Pari. Děti je milovaly už od 70. let
Nekousat, ale cucat. Generace tuzemských dětí vyrůstaly na tvrdých bonbónech Bon Pari, které se začaly v Československu v 6 příchutích a barvách vyrábět už v roce 1977. Také na tyto bonbóny nedáte od dob svého dětství dopustit? V tom případě se podívejte na video, které ukazuje, jak se Bon Pari vyráběly v roce 1982 ve státním podniku Čokoládovny.
Článek
Video ukazuje život běžné ženy v Československu roku 1965. Měnila byste s ní?
Život vdané ženy, která musí chodit do práce, starat se o děti a také o domácnost, byl v roce 1965 v Československu i s ohledem na pracovní soboty velmi hektický. Podívejte se na dobovou reportáž a udělejte si sami obrázek o tom, jestli se v životě žen od té doby opravdu něco změnilo, nebo vše zůstalo při starém.
Článek
Španělská chřipka v Československu řádila před sto lety: Zemřely desetitisíce lidí
Je to sto let, kdy se světem prohnala španělská chřipka. Pandemie tohoto onemocnění si celosvětově vybrala až 100 milionů lidských životů, nevyhnula se ovšem ani tehdejšímu Československu. Hrozbu španělské chřipky tehdy umlčely události první světové války, válečná cenzura a vznik nového československého státu.
Článek
Slovenka ukázala 40 let starou žákovskou knížku: Co říkáte na poznámky tehdejších učitelů?
Do českých škol se pomalu vkrádají elektronické žákovské knížky, klasická papírová žákovská tak bude za pár let pouhým závanem dob minulých. Jako velké retro už může na dnešní školáky působit 40 let stará žákovská knížka, o jejíž obsah se na Facebooku s ostatními nedávno podělila jedna slovenská žena.
Článek
Libečková sůl jako výborné dochucovadlo bez éček. Vyrobíte si ji jednoduše
Libeček v kuchyni se používá jako aromatická bylinka k dochucování hlavních jídel i polévek. Jeho výrazná chuť se totiž vyrovná klasickému maggi, jenže je bez éček. Roste vám libeček na zahradě? Z této bylinky si můžete vyrobit libečkovou sůl, kterou lze coby dochucovadlo používat po celý rok. Jaký je recept?