Dlouhé fronty vás čekají i během dovolené v Česku. Lidé se štosují pod Sněžkou nebo u pramene Vltavy

Dlouhé fronty vás čekají i během dovolené v Česku. Lidé se štosují pod Sněžkou nebo u pramene Vltavy Zdroj: Facebook.com

Minulý týden mnohé z nás překvapily záběry ze slovenských Vysokých Tater, kde byla doslova hlava na hlavě. Jenže vzhledem ke koronakrizi, která ovlivnila naše možnosti cestování, nejde o nic neobvyklého ani během dovolené v Česku. Na nekonečnou frontu lidí můžete narazit třeba při čekání na lanovku na Sněžku nebo u pramene Vltavy poblíž Kvildy.

Nejvyšší hora Česka je v obležení tuzemských turistů

Spousta Čechů se kvůli pandemii koronaviru rozhodla trávit dovolenou v Česku. A je to znát. V důsledku toho na nejznámějších místech Česka narazíte na davy turistů. Ovšem lidé se mohou štosovat jako sardinky i tam, kde byste to nejméně čekali. Pokud nechcete stát v nekonečných frontách, kterým místům byste se měli raději vyhnout?

Zdroj: Facebook.com Jak dokazují fotky na sociálních sítích, ve švech praskají zejména nejvyšší české hory Krkonoše. Dlouhá fronta se zde stojí hlavně na lanovku vedoucí na Sněžku. Například ve středu 5. srpna byste v ní na lanovku čekali téměř dvě hodiny. Nyní proto platí, že na nejvyšší horu Česka se dostanete mnohem rychleji pěšky nežli lanovkou.

Dlouhé fronty před lanovkou i na horských chodnících

I když ale půjdete na vrchol Sněžky pěšky, počítejte s tím, že rozhodně nebudete sami. Jak ukazuje fotka polské správy Karkonoskiego Parku Narodowego (KNP), lidé se štosují i na horských chodnících.

Zdroj: Twitter.com | @Karkonoski_PN Ochranáři ze Správy Krkonošského národního parku i jejich polští kolegové proto zvažují, jak lidmi přetížené Sněžce odlehčit. Podle nich by bylo ideální, kdyby se na vrcholu denně vystřídaly maximálně tři tisíce lidí. Například Poláci zvažují, že na přístupových cestách na vrchol hory zavedou tzv. semafor.

Zdroj: Twitter.com | @Filip_Cerny

Davy turistů hlásí i pramen Vltavy

Davy turistů v současnosti překvapivě hlásí i pramen Vltavy u jihočeské obce Kvilda. Z náporů turistů a cyklistů, kteří čekají, odpočívají či stojí u stánků s občerstvením, přechází zrak. Přesvědčit se o tom můžete i na videu, které vzniklo ve středu 5. srpna a na Twitteru jej veřejně sdílel Filip Černý.
Autor:
Publikováno: 7. 8. 2020 12:00 Nahlásit obsah