6 věcí, které jsou pro muže důvodem k rozchodu

6 věcí, které jsou pro muže důvodem k rozchodu Zdroj: Shutterstock

Rozchody k lásce bohužel patří a ať už se ve vztahu stalo cokoliv, většinou za to mohou oba dva. I když my ženy se můžeme často cítit ukřivděně, dopouštíme se chyb, které muži jen tak nepřejdou a mnohdy se mohou stát právě důvodem k rozchodu.

Cítí se méně úspěšný

Ambiciózní ženy velmi často ve vztazích doplácí na svou úspěšnost. Jakmile muž vydělává o dost méně než jeho partnerka, začne se cítit méněcenně, a to je pro něj velký problém. Ženina úspěšná kariéra ohrožuje jeho mužství, a to není to, co by ve vztahu chtěl.

Žádný sex

Když žena začne svého partnera v tomto směru zanedbávat až odmítat, vždy je to začátek konce. Když se jedná o výjimečnou situaci, nic se neděje, bohužel pokud je to již v řádech měsíců, nemůže se žena ani divit, když muž odejde za jinou.

Chybí úcta

Vzájemný respekt a úcta – aspekty, které jsou ve vztahu nesmírně důležité a bez toho by to jednoduše nešlo, stejně jako bez důvěry. Ženy velmi často sklouznou k tomu, že po nějakém čase přestanou svého partnera a jeho potřeby respektovat.

Zdroj: Shutterstock

Snaha ho změnit

Z nepochopitelného důvodu se mnoho žen snaží své polovičky změnit k obrazu svému, ovšem zapomínají, že si jej takového našli a do takového muže se také zamilovali. V takovém případě se totiž muž cítí nepříjemně a má pocit, že by jeho partnerce bylo s někým jiným lépe. Bude přemýšlet nad tím tak dlouho, až k tomu skutečně dojde.

Srovnávání s bývalým partnerem

Pravidlem číslo jedna pro úspěšný vztah je nesrovnávat s bývalými partnery. Nikdy nesrovnávejte svého současného partnera se svým bývalým partnerem, zejména v tom negativním slova smyslu. Už jen skutečnost, že se žena musí ve svých vzpomínkách neustále ke svému ex vracet, značí, že jejich rozchod ještě není uzavřený, alespoň pro ni.

Rozdílný intelekt

Muži chtějí po svém boku někoho, s kým mohou udržovat dlouhé, smysluplné a hluboké rozhovory klidně i o nekonečnosti vesmíru. Jakmile nabydou pocitu, že jsou chytřejší než jejich partnerka, začnou se nudit a mít vůči ní navrch.

Autor:
Publikováno: 19. 3. 2021 09:00 Nahlásit obsah