Kategorie Jaro

Článek
Kočičky jsou poslové jara: Kdy kvetou a proč je trhat pouze s rozmyslem?
Kočičky jsou poslové jara: Kdy kvetou a proč je trhat pouze s rozmyslem? Dáváte si na přelomu zimy a jara do vázy rádi kočičky? O těchto sametově hebkých jehnědách vrby jívy se právem říká, že jsou poslové jara. Víte přesně, kdy kvetou a proč bychom je měli trhat s rozmyslem?
Článek
Záměna medvědího česneku za prudce jedovatý ocún jesenní se stala německému muži osudnou. Po požití omáčky zemřel
Záměna medvědího česneku za prudce jedovatý ocún jesenní se stala německému muži osudnou. Po požití omáčky zemřel Medvědí česnek patří k oblíbeným jarním bylinkám. Ač si myslíte, že jej nemůžete s ničím zaměnit, opak je pravdou. Medvědí česnek lze snadno splést nejen s konvalinkou vonnou, ale i s ocúnem jesenním. Svědčí o tom nedávný případ ze sousedního Německa, kde muž podlehl otravě ocúnem, o němž si myslel, že jde právě o medvědí česnek.
Článek
Past na slimáky si vyrobte pomocí PET lahve a piva. Plži se spolehlivě lapí
Past na slimáky si vyrobte pomocí PET lahve a piva. Plži se spolehlivě lapí Chcete letos ochránit sazeničky rostlin, saláty či bylinky před nájezdem slimáků? Těchto nenasytných plžů, kteří na zahradě zlikvidují takřka vše, se můžete zbavit i bez chemie. Připravte si osvědčenou pivní past na slimáky z PET lahve. Slimáků na zahradě se však zbavíte i díky dalším osvědčeným trikům.
Článek
Violka vonná krásně voní i léčí. Přinášíme několik receptů, jak ji využít
Violka vonná krásně voní i léčí. Přinášíme několik receptů, jak ji využít Trháte si každé jaro pro potěchu kytičku fialek? Violka vonná, jejíž vůně je bezkonkurenční, nemusí skončit pouze ve váze s vodou. Jelikož je fialka jedlá, nachází místo i v kuchyni. Chutnat vám bude třeba fialkový sirup nebo její kandované květy. Tyto pochoutky z violky vonné však vašemu tělu dodají i spoustu zdravotních benefitů.
Článek
Jarní bylinky v kuchyni: Pochutnejte si na sedmikráskách, medvědím česneku či bršlici kozí noze
Jarní bylinky v kuchyni: Pochutnejte si na sedmikráskách, medvědím česneku či bršlici kozí noze Kdo by nemiloval jaro? Během tohoto ročního období se po dlouhé zimě probouzí příroda a všechno kolem raší a kvete. Krásu jara můžete vnímat všemi smysly. Nejen zrakem, čichem, hmatem a sluchem, ale i chutí. Už jste některé jarní bylinky a květiny vyzkoušeli v kuchyni? Máme pro vás tipy na rostlinky, na kterých si stojí za to pochutnat.
(12) Načíst více