Babiččiny kynuté buchty s povidly nebo tvarohem. Čerstvé vám vydrží až tři dny

Babiččiny kynuté buchty s povidly nebo tvarohem. Čerstvé vám vydrží až tři dny Zdroj: Shutterstock.com

Kdo by nemiloval babiččiny kynuté buchty s povidly nebo tvarohem. Recept na tyto buchty je navíc jednoduchý, a zároveň vám vydrží čerstvé až tři dny.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 25

Ingredience

Polohrubá mouka 750 g
Cukr krupice 6 lžící
Sůl 1 lžička
Mléko 300 ml
Žloutky 2 ks
Rum 1 lžíce
Máslo 80 g
Čerstvé droždí 1 balení
Povidla nebo tvaroh dle chuti

Postup přípravy

1.

Ve větší míse smíchejte všechny ingredience dohromady.

2.

Těsto poté lehce posypejte moukou, přikryjte jej utěrkou a uchovejte na nějakém teplém místě.

3.

Jakmile těsto dostatečně vykyne, rozdělte jej přibližně na 25 stejně velkých kousíčků.

4.

Na pomoučeném vále jednotlivé kousky rozválejte a dovnitř vložte náplň – povidla nebo tvaroh.

5.

Jednotlivé buchtičky vyskládejte vedle sebe do máslem vymazaného pekáče vždy spojem dolů.

6.

Každou buchtu před vložením do pekáče potřete máslem, aby se vám nepřipekly a poté naneste máslo i nahoru na buchty.

7.

Pečte v předem předehřáté troubě na 170 °C přibližně 30 minut.

Autor:
Publikováno: 27. 10. 2020 10:22 Nahlásit obsah