Babiččiny kynuté buchty s povidly nebo tvarohem. Čerstvé vám vydrží až tři dny

Kdo by nemiloval babiččiny kynuté buchty s povidly nebo tvarohem. Recept na tyto buchty je navíc jednoduchý, a zároveň vám vydrží čerstvé až tři dny.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
90 minut
Počet porcí:
25
Ingredience
Cukr krupice
6 lžící
Sůl
1 lžička
Mléko
300 ml
Rum
1 lžíce
Máslo
80 g
Čerstvé droždí
1 balení
Povidla nebo tvaroh
dle chuti
Polohrubá mouka
750 g
Žloutky
2 ks
Postup přípravy
1.
Ve větší míse smíchejte všechny ingredience dohromady.
2.
Těsto poté lehce posypejte moukou, přikryjte jej utěrkou a uchovejte na nějakém teplém místě.
3.
Jakmile těsto dostatečně vykyne, rozdělte jej přibližně na 25 stejně velkých kousíčků.
4.
Na pomoučeném vále jednotlivé kousky rozválejte a dovnitř vložte náplň – povidla nebo tvaroh.
5.
Jednotlivé buchtičky vyskládejte vedle sebe do máslem vymazaného pekáče vždy spojem dolů.
6.
Každou buchtu před vložením do pekáče potřete máslem, aby se vám nepřipekly a poté naneste máslo i nahoru na buchty.
7.
Pečte v předem předehřáté troubě na 170 °C přibližně 30 minut.