Citrónový koláč, který máte za 25 minut upečený
Citrón je nejenom osvěžující ovoce, má také řadu zdravotních výhod a svou sladkokyselou chutí se hodí do slaných i sladkých pokrmů. My jsme si dnes pro vás připravili tu druhou variantu, tedy citrónový koláč, který máte za 25 minut upečený!
5
Hodnoceno: 1 x
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
40 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Těsto
Kůra ze dvou citronů
1/4 řeckého jogurtu
Vejce
2 ks
1/4 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky soli
3/4 hrnku cukru
Polohrubá mouka
1 hrnek
Olej
3 lžíce
Poleva
Citrónová šťáva
3 lžíce
Kůra z jednoho citrónu
Cukr moučka
120 g
Postup přípravy
1.
Připravte pečicí formu o rozměrech 20x20 cm.
2.
Všechny ingredience na těsto ve větší misce smíchejte dohromady a těsto přelijte do vymazané či vystlané formy.
3.
Těsto pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.
4.
Než se koláč upeče, připravte polevu – nejprve smíchejte citrónovou kůru a moučkový cukr. Následně přidejte citrónovou šťávu.
5.
Jakmile se koláč upeče, nechte jej 5 až 10 minut vychladnout. Poté jej vyndejte z formy a polijte polevou.