Hrášková omeleta s kozím sýrem

Hrášková omeleta s kozím sýrem Zdroj: jimezdrave.cz

Přivítejte jaro v kuchyni s recepty z dílny Jíme zdravě a vyzkoušejte recept na hráškovou omeletu s kozím sýrem.

Příprava: 10 minut | Tepelná úprava: 32 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 4

Nutriční informace na 1 porci: 369 kcal | 23 g bílkovin | 37 g sacharidů | 12 g tuků

INGREDIENCE

  • 250 g mraženého hrášku
  • 75 g kadeřávku
  • 150 g listového špenátu
  • 6 vaječných bílků
  • 3 vaječné žloutky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 50 ml vody (studené)
  • 4 lžičky olivového oleje
  • 80 g polníčku
  • 80 g hráškových výhonků
  • 60 g čerstvého kozího sýru
  • 4 plátky kvasového chleba (4× 60 g)
  • sůl
  • pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Troubu předehřejte na 210 °C.
  2. Z celkových 250 g hrášku odeberte 80 g a toto množství dejte zatím stranou. Zbylých 170 g hrášku přemístěte do nádoby od stolního mixéru, přidejte kadeřávek, špenát, vaječné bílky, vaječné žloutky, citronovou šťávu, 50 ml studené vody, sůl a pepř a vše důkladně rozmixujte na hladkou hmotu.
  3. Nyní si nachystejte nepřilnavou pánev vhodnou do trouby (⌀ 27 cm) a z rozmixované směsi postupně upečte celkem 4 omelety: v pánvi vždy rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté do pánve pomocí naběračky nalijte cca 175 g rozmixované směsi a opékejte 3–4 minuty na středním plameni (omeletu přitom neobracejte). Po uvedené době přemístěte celou pánev do předehřáté trouby a pečte 4 minuty při 200–210 °C. Následně pánev vyndejte z trouby, hotovou omeletu přemístěte na servírovací talíř a naplňte ji 20 g polníčku, 20 g hráškových výhonků, 20 g hrášku a 15 g kozího sýru. Poté si v prázdné pánvi opět rozehřejte 1 lžičku olivového oleje a začněte s přípravou další omelety.
  4. Každou naplněnou omeletu podávejte s 1 plátkem kvasového chleba.

Zdroj: jimezdrave.cz

O kuchařce Jak jíme zdravě na jaře

Dostaňte po náročné zimě na talíř barevnou porci nové energie. V kuchařce Jak jíme zdravě na jaře najdete inspiraci na 90 jarních receptů, které jsou postaveny na čerstvých jarních surovinách. V receptech se objevují lokální suroviny jako jsou například ředkvičky, bylinky, klíčky, vejce, špenát či chřest.

Zdravá inspirace je v kuchařce rozdělena do 4 kapitol. V první kapitole najdete recepty na zdravé snídaně s vejci v hlavní roli. V kapitole na hlavní jídla se můžete těšit na recepty z kvalitního libového masa, recepty v této kapitole zajisté potěší také milovníky křidélek i řízků. V kapitole na téma jarní odlehčení najdete mnoho lahodných receptů na polévky, saláty, šťávy či oblíbené smoothies. Sladkou tečkou na konec je kapitola na bezlepkové recepty, které vévodí mandlovopomerančová bábovka a rybízový triffle s tvarohem.

V kuchařce se například dozvíte, jaký je rozdíl mezi očistou a detoxem a zasvětí vás do Detoxikačního desatera. Jako bonus v kuchařce najdete také tipy jak na klíčení z luštěnin, semínek či obilovin.

Další informace o kuchařce Jak jíme zdravě na jaře najdete zde. Aktuálně na webových stránkách jimezdrave.cz platí na kuchařku akce a při nákupu kuchařky Jak jíme zdravě na jaře obdržíte Velikonoční speciál a videokurz Nutriční výživy pro začátečníky s Míšou Bebovou úplně ZDARMA.

Autor:
Publikováno: 19. 3. 2021 16:55 Nahlásit obsah