Mřížkový koláč s jablky a tvarohem. Neuvěřitelně dobrý a rychlý
Tento opravdu chuťově zajímavý a rychlý koláč mám od své babičky. Vždy mi kladla na srdce, že vše, co uvařím nebo upeču, musí pohladit jak chuťové buňky, tak upoutat vzhledem. A tento koláč splňuje vše.
Ingredience
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháte v míse a vypracujete hladké těsto, které rozdělíte na dvě poloviny.
Na vymazaný a moukou vysypaný plech přendáte pomocí válečku vyválený plát těsta. Boky mírně vyvýšíte.
Tvaroh utřete s vanilkovým a práškovým cukrem do hladké hmoty, přidáte smetanu a promícháte.
Z jablek odstraníte slupku, nastrouháte a ochutíte cukrem podle chuti.
Následně nanášíte střídavě náplň.
Povrch koláče přikryjete druhou polovinou vyváleného plátu těsta, nebo můžete udělat z těsta mřížky. Pomocí vidličky těsto propícháte a dáte péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 35 minut.
Po upečení koláč posypejte práškovým cukrem. Podávejte třeba zdobený šlehačkou nebo politý čokoládovou polevou.