Nejlepší recepty na zapečené tousty: Rychlou svačinu či večeři připravíte naslano i nasladko

Nejlepší recepty na zapečené tousty: Rychlou svačinu či večeři připravíte naslano i nasladko Zdroj: Shutterstock

Tousty v toustovači jsou oblíbenou pochoutkou, kterou si ke svačině či večeři děláme až několikrát do týdne. Tousty však nemusíte zapékat pouze s kečupem, šunkou a sýrem. Přinášíme vám nejlepší recepty na zapečené tousty jinak. Vychutnáte si je jak naslano, tak nasladko.

Tipy na nejlepší zapečené tousty naslano

Zapečené tousty s cibulí: Tousty potřete z jedné strany kečupem a na každý toust položte plátek šunky. Mezi tousty vložte plátek eidamu a nadrobno nakrájenou cibulku. Když máte hotovo, vše dejte zapéct.

Zapečené tousty s mozzarellou a rajčaty: Tousty potřete z jedné strany rozpuštěným máslem s česnekem, posypte bylinkovou solí a vložte mezi ně plátky mozzarelly a rajčete. Následně je dejte zapéct do toustovače.

Zapečené tousty s taveným sýrem a sweet chilli omáčkou: Zapečené tousty si můžete dopřát i v ostřejší verzi. Jeden toust namažte taveným sýrem, poté na něj vrstvěte šunku, plátkový sýr, šunku, sweet chilli omáčku a drobně nakrájenou cibulku. Vše přiklopte dalším toustem a dejte zapéct.

Zapečené tousty s ledovým salátem: Jeden toust namažte máslem a druhý kečupem. Mezi ně vložte šunku, sýr a list ledového salátu a následně vše zapečte v toustovači.

Zdroj: Shutterstock Tipy na nejlepší zapečené tousty na sladko

Zapečené tousty s jablkem a skořicovým cukrem: Tousty potřete z jedné strany máslem. Na jeden toust nastrouhejte jablko, které posypte rovnoměrně skořicovým cukrem. Přiklopte dalším toustem a dejte zapéct. Výsledek vám bude chuťově připomínat oblíbený štrůdl.

Zapečené tousty s banány a nutellou: Každý z toustů pomažte lehce z jedné strany nutellou, nakrájejte mezi ně banán a dejte zapéct.

Zdroj: Shutterstock Fígl, jak mít čistý toustovač bez námahy

Kdo by nemiloval zapečené tousty? Čištění toustovače od připečeného sýra a dalších zbytků však má rád málokdo. Pokud nechcete toustovač po každém zapékání toustů pracně čistit, používejte pečicí papír.

Jaká je podstata tohoto fíglu? Pečicí papír ustřihněte tak, aby mírně přesahoval přes okraje toustovače. Tousty následně vložte do toustovače tak, aby byly v pečicím papíru zabalené a aby se nikterak nedotýkaly povrchu toustovače. Pokud následně ze zapékaného toustu něco vyteče, zůstane to vždy pouze na pečicím papíře.

Zdroj: Jenženy.cz, Hobby.magazinplus.cz

Autor:
Publikováno: 13. 9. 2021 10:13 Nahlásit obsah