Plněné zelné listy mletým masem a rýží. Staročeský recept, který vymyslely naše prababičky
Vyzkoušeli jste už někdy plněné hlávkové zelí mletým masem a rýží? Přinášíme vám totiž jeden prastarý český recept, který znaly ještě naše prababičky, a vy si jej dnes můžete vyzkoušet taky.
Ingredience
Postup přípravy
Maso dochuťte solí, pepřem a sladkou červenou paprikou, přidejte předvařenou rýži, vejce a vše promíchejte.
Jakmile budete mít náplň hotovou, připravte si zelí. Celou hlávku zelí ponořte na pár minut do vroucí vody, aby změklo. Následně postupně odlupujte celé listy, které vložíte opět do vroucí vody a povaříte přibližně 2 minuty.
Uvařené listy poté začněte plnit masovo-rýžovou směsí (do každého listu dejte 1,5-2 lžíce směsi a zarolujte).
Na dno hrnce dejte kysané zelí, na které následně vyskládejte plněné zelné listy jeden vedle druhého, aby na sobě byly namáčknuté.
Zalijte je vodou a vařte přibližně 10 minut. Následně vše můžete ještě nechat v troubě dojít.