Zařaďte ovesné vločky namísto mouky. Díky této náhradě půjdou kila dolů samy
Pro všechny, kteří se snaží zhubnout, máme dobrou zprávu! Stačí totiž, když ze svého jídelníčku vyřadíte mouku a tu nahradíte ovesnými vločkami. Že si nedokážete vaření bez mouky představit? Vyzkoušejte následující zdravé recepty, které navíc i úžasně chutnají!
Když totiž místo mouky zařadíte do svého stravovacího plánu ovesné vločky, napomůže vám to k lepšímu trávení, sníží se vám hladina cukru v krvi a celkově jsou pro vaše zdraví velmi prospěšné.
- díky luteinu prospívají zraku
- jsou plné obilovin
- obsahují vlákninu, vitamíny skupiny B, želeno, vápník a fosfor
- zlepšují činnost tenkého střeva
- uvolňují energii po celý den
- snižují riziko kardiovaskulárních chorob
- optimalizují činnost štítné žlázy
- působí jako prevence proti rakovině trávicího traktu
Máte i vy nějaký chutný recept na pokrm, který se dá z ovesných vloček připravit? Podělte se s námi o něj v komentářích níže!
Ingredience
Postup přípravy
Ovesné placky - Smíchejte ovesné vločky se zakysanou smetanou, přidejte vejce, sůl a lžičku nasekaných celerových listů nebo petržel. Vše smíchejte dohromady a z těsta vytvarujte placičky, které opečete na suché pánvi z obou stran.
Makovec z ovesných vloček - V misce smíchejte všechny sypké ingredience. Plech na pečení vymažte máslem, na dno plechu dejte tenkou vrstvu sypké směsi, následně dejte vrstvu jablek, poté opět sypkou směs a na závěr jablka. Ingredience by vám měly vyjít na pět vrstev sypké směsi a na tři vrstvy jablek. Koláč pečte v předem vyhřáté troubě na 200°C přibližně 45 minut.
Kuřecí karbanátky s ovesnými vločkami - V misce rozšlehejte vejce s mlékem a do této směsi přidejte ovesné vločky. Poté nakrájejte cibuli najemno, česnek protlačte přes mlýnek a přidejte k masu. Osolte, opepřete a přidejte směs ovesných vloček, mléka a vejce. Pomocí rukou uhněťte směs na karbanátky a smažte je na rostlinném oleji dozlatova.
Sýrové pagáče - Smíchejte všechny ingredience kromě sýra a nechte tuto směs alespoň 5 minut odpočinout. Ze směsi následně odebírejte po lžičkách a hmotu vrstvěte na plech s pečícím papírem. Na závěr vše posypejte nastrouhaným sýrem a pečte dozlatova.
Zdravé langoše - Ovesné vločky smíchejte s teplým mlékem a nechte 15 minut odpočinout. Až poté přidejte ostatní ingredience a vytvořte hladké těsto. Na pánvičce rozehřejte lžičku rostlinného oleje, a buďto usmažte více malých langošů, anebo jeden velký. Na závěr langoš potřete česnekem, zakysanou smetanou a posypejte sýrem.