Tyto produkty jíme pravidelně, i když nám oslabují srdce. Které to jsou?

Tyto produkty jíme pravidelně, i když nám oslabují srdce. Které to jsou? Zdroj: Shutterstock.com

V dnešní době se zdravou stravou zabýváme téměř na každém kroku. To, že jsou pro naše tělo nebezpečná smažená a tučná jídla, víme jistě všichni, ovšem ukázalo se, že i na první pohled neškodná a možná i zdravá jídla, bychom měli jíst s mírou a jejich přísun značně omezit.

Když totiž těchto pět potravin budeme konzumovat každý den ve větším množství, může dojít k oslabení našeho srdce, proto je dobré si těchto pět zdánlivě obyčejných potravin vyjmenovat.

Tučné sýry

Malý kousek žlutého sýru obsahuje velké množství tuku, přičemž jsou do těchto sýrů přidávána i rostlinná barviva. Tuk, který je v sýru obsažen, následně ucpává naše cévy, což způsobí, že krev proudí pomaleji a naše srdce musí o to více pracovat a hrozí infarkt srdce.

Sladké limonády

Nejhorší v této skupince jsou nápoje s nápisem light, který má vyvolat pocit, že tento nápoj obsahuje nízký obsah kalorií a že po jeho vypití nepřiberete ani deko. Bohužel, tyto nápoje sice neobsahují cukr, ale obsahují umělá sladidla, která oslabují srdce. Zdroj: Shutterstock.com

Energetické tyčinky

Ty nám sice přinesou kýžený příval energie, ovšem za jakou cenu? Tyto energetické tyčinky obsahují kromě cereálií velké množství cukru, který má negativní dopad na naše srdce.

Margarín

Margarín má v sobě chemikálie, které zaručí jeho dlouhou životnost a navíc je kvalitním zdrojem hydrogenového tuku. Dokážete si tedy představit, jaký vliv na naše srdce a celkově tělo margarín má?

Konzervované potraviny

Nejde ani tak o to, co se v konzervě ukývá, jako spíše o to, že tyto produkty obsahují konzervační látku zvanou butylhydroxyanisol (E320), která má karcinogenní vlastnosti a mimo jiné také poškozuje ledviny. V některých zemích, například v Japonsku, je tato látka při výrobě potravin přísně zakázána.

Autor:
Publikováno: 10. 2. 2021 11:52 Nahlásit obsah