Nejbizarnější a nejděsivější čínské jídlo: Polévka z hadího masa a celého škorpióna

Čína je proslulá tradičními jídly s velmi zvláštním složením. Při konzumaci tradiční polévky v čínské provincii Guangdong však zaručeně dostanete strach. Základ tohoto bizarního a děsivého pokrmu totiž tvoří maso z vodního hada a celý škorpión.
Škorpión v polévce? Rozhodně nejde o čínský mainstream
Hmyz se stal součástí tradiční čínské kuchyně už dávno předtím, než západní svět uznal jeho výživovou hodnotu. Takový škorpión jako součást jídelníčku je už ale jiný level a ani v Číně se neřadí k běžnému mainstreamu.
Polévka s hadím masem a štírem má údajné detoxikační vlastnosti
V polévce zvané Xiezi Tang (蝎子汤) se konkrétně nacházejí kousky vepřového a hadího masa a směs koření. Její hlavní složkou je celý škorpión. Navzdory toxickému jedu, který štír obsahuje, je tento pokrm považován za detoxikační záležitost.
Před vařením je třeba ze škorpióna odstranit jed
Polévka z hadího masa a škorpióna patří k tradičním jídlům čínské provincie Guangdong, přesto ji nenajdete na všech jídelních lístcích místních restaurací. Tento pokrm totiž dokáže připravit pouze zkušený kuchař, který ví, jak před vařením ze škorpióna odstranit jed, aby následovně nedošlo k otravě hostů.