Tradiční český bramborák plněný uzeným masem. Je skutečně výtečný

Tradiční český bramborák plněný uzeným masem. Je skutečně výtečný Zdroj: Shutterstock

Pravý bramborák je typickým jídlem všech slovanských národů, a tak se pochopitelně i u nás může pyšnit velkou oblibou. Jeho příprava není vůbec složitá, jak se může na první pohled zdát. O tom vás přesvědčí i následující recept, který hravě zvládne úplně každý.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Hladká mouka
Mléko
Sůl a pepř
Majoránka
Brambory
Česnek
Vejce
Slunečnicový olej
Uzené maso

Postup přípravy

1.

Nejprve rozehřejte pánvičku.

2.

Následně nastrouhejte brambory, přidejte majoránku, sůl, pepř a vejce.

3.

Poté mléko, jednu nebo dvě lžíce hladké mouky (záleží na počtu brambor) a česnek.

4.

Následně vše promíchejte, aby se ingredience spojily.

5.

Jakmile je pánvička dostatečně rozehřátá, přilijte slunečnicový olej a usmažte menší bramboráčky.

6.

Na každý bramboráček během smažení ještě přiložte plátek uzeného masa a po chvíli na maso přidejte další vrstvu bramborákového těsta.

7.

Poté bramborák otočte a osmahněte i z druhé strany.

8.

Můžete podávat se zeleninovou oblohou.

Autor:
Publikováno: 11. 11. 2022 10:10 Nahlásit obsah