Typy žen, které dělají z mužů slabochy a podpantofláky

Typy žen, které dělají z mužů slabochy a podpantofláky Zdroj: Shutterstock

My ženy máme tendenci si na opačné pohlaví neustále stěžovat a dumat nad tím, proč už nejsou takoví jako dřív, proč se nechovají jako pořádní muži a proč jejich práci musíme zastávat my. Napadlo vás však někdy, že za jejich změnu ve výsledku mohou různé typy žen?

Doby, kdy žena obstarávala chod domácnosti, a muž byl živitelem, jsou dávnou pryč. Nyní se my ženy, jakožto slabší pohlaví, snažíme mužům vyrovnat a ukázat jim, že jsme stejně silné a zdatné jako oni. Na tom by nebylo vůbec nic špatného, ovšem některé ženy dokážou zajít až tak daleko, že muž již není mužem. Proč to my ženy děláme, a které typy to jsou?

Vychovatelky

Některé ženy mají neustálou potřebu svou drahou polovičku vychovávat a poučovat o tom, co si myslí, že je správné. Bohužel u toho to jen nekončí, běžně tyto ženy začnou svým partnerům určité věci zakazovat, rozhodovat za ně a dokonce jim začnou i plánovat jejich čas. Postupem času vlastně muž ani neví, kým doopravdy je a místo hlavy rodiny se z něj stane podpantoflák, který je bez své ženy naprosto bezradný.

Jestliže jste se v tomhle našla, uvědomte si, že od vztahu člověk potřebuje něco jiného. Připomínat, poučovat a vychovávat muže může jen jeho matka, ne vy. Pochopitelně říci, co vám vadí, není od věci, ovšem všeho s mírou!

Silačky

Trendem dnešní doby již dávnou nejsou hubené modelky, na kterých téměř každý kousek oblečení visí. Nyní letí silačky! Jak takováto žena vypadá? Většinu svého volného času tráví v posilovně zvedáním těžký vah a mnohdy jsou její zaťaté svaly daleko větší, než svaly jejího partnera. Vše vygraduje ve chvíli, kdy tyto ženy ve svém životě muže ani nepotřebují, protože všechny mužské práce hravě zvládají.

Samozřejmě, že mužské práce zvládne téměř každá z nás i bez posilování, ovšem naší úlohou je občas partnerovi zahrát, jak jsme bez něj bezbranné, ať se alespoň na chvíli cítí jako pán domu.

Zdroj: Shutterstock

Pečovatelky

U některých žen je mateřský instinkt natolik vyvinut, že do svého života s otevřenou náručí přijmou muže, který je bez peněz, bez vlastního bydlení, nevyrovnaný, opuštěný a mnohdy i zklamaný životem. Mají dojem, že se o takovéhoto muže musí postarat a dát mu veškerou péči a něhu. Teď však všechny představitelky toho typu zklameme, ať mu dáte cokoliv, vždy to bude málo. Jediné, co z tohoto vztahu získáte je „muž“, který na vás bude finančně závislý, což však bude to jediné, co ho k vám bude pojit.

Jestli máte tedy nutkavý pocit se o někoho starat, zajděte do útulku a pomozte němé tváři, která vám to nastotisíckrát vrátí.

Alfa ženy

Dnes již není výjimkou, že žena vydělává více než její manžel. Právě z toho důvodu muži odejdou s miminkem na rodičovskou dovolenou a žena se tedy stane hlavní živitelkou celé rodiny. Čistě z finančního hlediska je to ta nejlepší a nejoptimálnější varianta. Ovšem na druhou stranu některé ženy fakt, že vydělávají více, před mužem neustále omílají a v každou vhodnou chvíli mu jej znovu a znovu připomínají.

Zkuste si představit, kdyby vám tohle dělal váš manžel, líbilo by se vám to? Že ne? Tak to změňte. O financích rozhodujte vždy společně a myslete také na to, že život je velmi pomíjivým místem, kde se může karta rychle obrátit.

Workoholičky

A tím teď nemyslíme, že by si tato žena nosila práci domů, spíše naopak. Práci si doma hledá sama. Je to ten typ ženy, která chvíli neposedí a musí neustále něco dělat – uklízet, vytírat, prát, žehlit a tak dále. A stejný životní rytmus vyžaduje od svého partnera. Bohužel si však neuvědomují, že rychlý a hektický styl života ne každému vyhovuje a postupem času to může její drahou polovičku začít pěkně štvát.

Chápeme, že vaše tempo nejde jen tak změnit, zkuste však alespoň zlehka zpomalit a nevyžadovat stejné nasazení i od svého partnera, který to vidí rozdílně a dopřejte mu chvíli klidu a odpočinku.

Autor:
Publikováno: 14. 10. 2021 12:32 Nahlásit obsah