Kategorie Recepty

Článek
Šípky v medu: Recept, který dělaly už naše babičky
Šípky v medu: Recept, který dělaly už naše babičky Sezona zralých šípků je tu. Znáte místo, kde tyto červené plody rostou uprostřed čisté přírody? V tom případě neváhejte a nasbírejte si je. Zpracovat šípky totiž můžete na spoustu způsobů. Ohromeni budete například chutí šípků v medu, která je nepopsatelná. Tento chutný a zdravý recept každý podzim dělaly už naše babičky. Jak na něj?
Článek
Domácí šípková marmeláda: Recept, který je nabitý zdravím
Domácí šípková marmeláda: Recept, který je nabitý zdravím Šípková marmeláda má nejen neodolatelnou chuť, díky které se budete oblizovat až za ušima. Recept na šípkovou marmeládu, který vám představíme, je také doslova nabitý zdravím. Máme pro vás návod, jaké šípky na marmeládu vybrat a jak si krok za krokem uvařit domácí šípkovou marmeládu, která bude plná vitamínů i delikátní chuti.
Článek
Houbová paštika: Zavařená pochoutka ve vegan verzi, jejíž chuti neodoláte
Houbová paštika: Zavařená pochoutka ve vegan verzi, jejíž chuti neodoláte Chutnou paštiku připravíte nejen z masa, ale také z hub. Houbová paštika patří k pochoutkám, která vás překvapí svou báječnou chutí. Co je ještě větší bonus, můžete si ji zavařit na zimu. Máme pro vás recept na houbovou paštiku ve veganské verzi, po které se u vás doma jenom zapráší.
Článek
Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu: V tomto osvědčeném receptu zužitkujete hřiby, lišky i ryzce
Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu: V tomto osvědčeném receptu zužitkujete hřiby, lišky i ryzce Houbařská sezona je v plném proudu. Pokud také nosíte z lesa plné košíky hub, uchovejte si svou bohatou sklizeň na chladnější měsíce. Klasikou, která nezklame, jsou nakládané houby ve sladkokyselém nálevu. Přinášíme osvědčený recept, do kterého můžete přidat i cibuli nebo červenou papriku.
Článek
Houbový tatarák chutná nejvíce na topinkách. Vyzkoušejte osvědčený recept
Houbový tatarák chutná nejvíce na topinkách. Vyzkoušejte osvědčený recept Už jste někdy jedli houbový tatarák? Rozhodně stojí za vyzkoušení, protože má báječnou chuť! Přinášíme osvědčený recept na houbový tatarák, který je nejlepší na očesnekovaných topinkách. Jak jej tedy udělat?
Článek
Švestková nutella takřka bez cukru: Vyzkoušejte a budete se olizovat až za ušima
Švestková nutella takřka bez cukru: Vyzkoušejte a budete se olizovat až za ušima Už jste někdy jedli švestkovou nutellu? Jestli ne, máte opravdu co dohánět, protože tento sezonní recept je vážně skvělý. S koncem léta, kdy dozrávají švestky, máte jedinečnou možnost si jej vlastnoručně připravit. Přinášíme recept na výbornou švestkovou nutellu, která je skoro bez cukru.
Článek
Nejlepší řízky z pýchavky: Do trojobalu přidejte strouhaný sýr
Nejlepší řízky z pýchavky: Do trojobalu přidejte strouhaný sýr Našli jste obří pýchavku neboli vatovec obrovský? Nejlepší z této houby, která patří k největším v ČR, jsou jednoznačně řízky. Přinášíme recept na řízky z pýchavky, který jste ještě nejedli a které rozhodně stojí za ochutnání. Do směsi, v níž budete pýchavku obalovat, totiž přidejte ještě strouhaný sýr.
(335) Načíst více