Dokonalé kefírové koblížky si připravíte za 15 minut

Pokud přemýšlíte, jaký dezert na víkend nachystat, máme pro vás skvělý tip. Výborné, nadýchané koblížky, připravené z kefíru. Navíc vám jejich příprava nezabere příliš času – už za 15 minut můžete delikatesní koblížky podávat.
Ingredience
Postup přípravy
Máslo vyndejte z lednice chvíli před přípravou, aby stačilo změknout. Poté ho ušlehejte s vajíčkem a cukrem.
Přidejte kefír a dobře promíchejte.
Přisypte mouku, smíchanou s kypřícím práškem a vanilkou. Zpracujte těsto a podle potřeby přisypte mouku - těsto by nemělo lepit, ale zároveň by nemělo být příliš tuhé.
Pracovní plochu posypte moukou a těsto na něm rozválejte do tloušťky 1 cm. Pomocí sklenic o dvou různých průměrech vykrajujte koblížky.
Na rozpáleném oleji smažte koblížky po obou stranách do červena. Pokládejte na papírové utěrky, abyste odstranili přebytečný tuk, nechte zchladnout a můžete podávat.