Dokonalé kefírové koblížky si připravíte za 15 minut

Dokonalé kefírové koblížky si připravíte za 15 minut

Pokud přemýšlíte, jaký dezert na víkend nachystat, máme pro vás skvělý tip. Výborné, nadýchané koblížky, připravené z kefíru. Navíc vám jejich příprava nezabere příliš času – už za 15 minut můžete delikatesní koblížky podávat.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Těsto na koblížky
Vanilka 1 špetka
Kypřící prášek 1 lžička
Cukr 4 lžíce
Vejce 1 ks
Máslo 50 g
Hladká mouka 400 g
Kefír 200 ml
Na smažení
Olej 1 hrnek

Postup přípravy

1.

Máslo vyndejte z lednice chvíli před přípravou, aby stačilo změknout. Poté ho ušlehejte s vajíčkem a cukrem.

2.

Přidejte kefír a dobře promíchejte.

3.

Přisypte mouku, smíchanou s kypřícím práškem a vanilkou. Zpracujte těsto a podle potřeby přisypte mouku - těsto by nemělo lepit, ale zároveň by nemělo být příliš tuhé.

4.

Pracovní plochu posypte moukou a těsto na něm rozválejte do tloušťky 1 cm. Pomocí sklenic o dvou různých průměrech vykrajujte koblížky.

5.

Na rozpáleném oleji smažte koblížky po obou stranách do červena. Pokládejte na papírové utěrky, abyste odstranili přebytečný tuk, nechte zchladnout a můžete podávat.

Autor:
Publikováno: 17. 1. 2019 13:03 Nahlásit obsah