LP

Administrátorka

Autorovy příspěvky (53)

Článek
Nevyhazujte mléčné zuby svých dětí. Možná se vám budou hodit
Nevyhazujte mléčné zuby svých dětí. Možná se vám budou hodit Většina z nás si pamatuje na moment z dětství, kdy vám vypadl zub. Zatímco pro některé z nás to byl důvod k panice, pro další to byla legrace. Zub jsme pak vyhodili nebo si ho nechali na památku. Vědci nám však nyní vzkazují, abychom si mléčné zuby v každém případě schovali. Proč?
Článek
Zkuste 28denní výzvu, která dokonale formuje tělo. Výsledky jsou vidět rychle!
Zkuste 28denní výzvu, která dokonale formuje tělo. Výsledky jsou vidět rychle! Jak by se vám líbilo moci změnit své tělo během pouhých 4 minut denně? Možná se vám to zdá nemožné, přesto však řešení existuje. Krásného a pevného těla můžete dosáhnout pomocí cviku, kterému se říká „plank“, tedy hezky česky prkno.
Článek
Když led vydává svá tajemství: Co vše objevili vědci pohřbené pod ledem?
Když led vydává svá tajemství: Co vše objevili vědci pohřbené pod ledem? Změna klimatu, dlouholeté bádání i pouhá náhoda. To vše jsou faktory, které se v posledních letech postaraly o sérii pozoruhodných „ledových“ nálezů. Led dokázal artefakty chránit před zubem času i několik tisíc let a po jejich odhalení poskytuje pohled do minulosti. Co vše vědci pod ledem objevili?
Článek
Pozor! Tyhle potraviny do mrazáku rozhodně nepatří
Pozor! Tyhle potraviny do mrazáku rozhodně nepatří Mnoho lidí si myslí, že potraviny uchovají nejlépe tak, že je zmrazí a v důsledku toho jsou schopni dát do mrazáku skutečně všechno. Pozor! I zamrazování potravin má svá pravidla a některé potraviny zkrátka do mrazničky nepatří.
Článek
Supervulkán nebo tsunami. Přírodní katastrofy, které by mohly lidstvo vážně ohrozit
Supervulkán nebo tsunami. Přírodní katastrofy, které by mohly lidstvo vážně ohrozit V současné době sužuje takřka celý svět pandemie koronaviru. Od dob španělské chřipky se lidstvo s podobnou situací nesetkalo, což v lidech vyvolává obavy z budoucnosti. Virus však není to jediné, co by mohlo naši civilizaci ohrozit. Dost možná se bude muset lidstvo v dalších století popasovat s daleko horšími přírodními katastrofami.
Článek
Jak se žije lidem v Severní Koreji: Mají předepsané účesy a povolenou marihuanu
Jak se žije lidem v Severní Koreji: Mají předepsané účesy a povolenou marihuanu V posledních dnech se ve zpravodajství celého světa opět objevuje Severní Korea a její vůdce Kim Čong-un. Ten měl podstoupit náročnou operaci a nyní se tak diskutuje o tom, zda je vůbec naživu. Je jasné, že jeho úmrtí by otřáslo tuhým komunistickým režimem a život obyvatel by se mohl výrazně změnit. Jak se ale nyní žije lidem v KLDR?
(47) Načíst více