Pozor! Tyhle potraviny do mrazáku rozhodně nepatří

Mnoho lidí si myslí, že potraviny uchovají nejlépe tak, že je zmrazí a v důsledku toho jsou schopni dát do mrazáku skutečně všechno. Pozor! I zamrazování potravin má svá pravidla a některé potraviny zkrátka do mrazničky nepatří.
Vajíčka
Vajíčka do mrazáku rozhodně nepatří – okamžitě by popraskala. Spokojeni byste nebyli ani s kvalitou vajíčka – žloutek by začal být gumový.
Tip: Pokud máte třeba větší rodinu a jste zvyklí skladovat větší množství jídla, zkuste zvážit investici do prostorné americké lednice. Běžně jsou nabízeny v provedení se dvěmi, třemi i čtyřmi dveřmi. Jejich hlavní výhodou je velká kapacita a energetická úspornost.
Mléčné výrobky
U mléčných výrobků se vždy před zmrazením podívejte na obsah tuku – do mrazáku by měly přijít jen ty, které mají vysoký obsah tuku, jako například máslo, smetana a sýr.
Plechovky
Rozhodně byste neměli zmrazovat nic v plechovkách – mohlo by se vám stát, že plechovka praskne či doslova exploduje.
Určité druhy zeleniny a ovoce
Nezmrazujte takové druhy zeleniny a ovoce, které v sobě obsahují hodně vody (listová zelenina, meloun apod.). Po rozmrazení by byly úplně bez chuti.
Meloun z mrazáku by vám moc nechutnal
Brambory
Do mrazáku v žádném případě nepatří syrové brambory – ty raději uložte na tmavé chladné místo ve spíži či ve sklepě, kde vám vydrží dostatečně dlouho. Zmrazit ovšem můžete bramborovou kaši nebo bramborový knedlík.
Teplá jídla
Vždy, než budete zmrazovat omáčky, polévky a další jídla, ujistěte se, že jídlo dostatečně vychladlo. V případě, že byste do mrazáku dali teplé jídlo, zvýšíte riziko, že se vám zde začnou množit bakterie.