Domácí větrník, který připravíte jednoduše na plechu

Větrník patří mezi nejoblíbenější dezerty, ovšem dopřávat si jej můžeme pouze v cukrárnách. Ačkoliv je jeho klasická příprava docela obtížná, my pro vás máme lehkou verzi domácího větrníku, který připravíte na jednom plechu. Na jeho chuti se nic nemění, a navíc vzniká těžká závislost!
Ingredience
Postup přípravy
V hrnci nechte rozpustit máslo ve vroucí vodě, přidejte mouku a míchejte tak dlouho, dokud vám nevznikne hustá směs, kterou vařte ještě dalších 5 minut za stálého míchání. Následně směs odstavte a nechte odstát dalších 5 minut.
Do směsi poté postupně pomocí metličky přidejte vejce.
Vzniklé těsto rozdělte na dvě poloviny a každou z nich pečte při 200°C přibližně 30 minut. Troubu zezačátku neotvírejte, aby těsto nesplasklo.
Než se těsto upeče připravte náplň – z krystalového cukru uvařte karamel, přidejte ¾ mléka a bez jakéhokoliv míchání jej nechte v karamelu rozpustit.
Do zbylého mléka nasypejte krémový prášek (Zlatý klas), rozmíchejte a nalijte tuto směs do karamelového mléka a uvařte hustý puding.
Jakmile budete mít puding hotový, nechte jej vychladnout a až poté do něj přimíchejte máslo. Puding naneste na vychladlé upečené těsto.
Jako další vrstvu naneste rozšlehanou šlehačku se ztužovačem a na závěr naneste na vše upečenou druhou polovinu těsta.