Domácí zmrzlina z jedné ingredience: Inspirujte se zdravým receptem šéfkuchařky Faith Durant

Domácí zmrzlina z jedné ingredience: Inspirujte se zdravým receptem šéfkuchařky Faith Durant Zdroj: Thekitchn.com

Máte chuť na krémovou zmrzlinu, ale nechcete hřešit, protože je v ní spousta kalorií? Od teď můžete mlsat bez výčitek. Vyrobte si domácí zmrzlinu podle návodu šéfkuchařky Faith Durant, která přišla se zdravým receptem obsahující pouze jednu ingredienci, a to zralý banán. Koho z nás by napadlo, že právě z banánu dostaneme vynikající jemnou zmrzku?

Domácí zmrzlina ze zralého banánu

Americká šéfkuchařka Faith Durant sdílí své recepty nejen na svém blogu Thekitchn.com, je autorkou také tří báječných kuchařek, kde byste našli spoustu inspirativních receptů. Nás zaujal jeden z nich, který oceníte zvlášť během parného léta. Faith Durant totiž přišla s geniálním receptem na výrobu zdravé domácí zmrzliny, kterou si vyrobíte pouze z obyčejného banánu.

Právě zralý banán podle šéfkuchařky dokáže ve zmrzlině zastoupit mléčné složky, sladidla a další dochucovací přísady. Když se pustíte do výroby zmrzliny podle jejího návodu, dostanete vynikající krémovou zmrzlinu, která se vám bude doslova rozplývat na jazyku. A to díky tomu, že zralý banán obsahuje vysoký podíl pektinu, který má na svědomí právě vznik jemné a krémové textury.

Zdroj: Shutterstock.com

Tip: Zmrzlinu podle Faith Durant oceníte také tehdy, pokud jste vegani, držíte bezlepkovou dietu nebo máte alergii na mléčné výrobky.

Základní recept na zdravou domácí zmrzlinu

Ingredience na 2 kopečky zmrzliny:

  • 1,5 zralého banánu

Postup:

1. Banán oloupejte a nakrájejte na stejně velká kolečka, která poskládejte do plastové misky s víčkem či mrazicího sáčku tak, aby se navzájem nedotýkala.

2. Kolečka banánů vložte alespoň na 2 hodiny do mrazničky, v ideálním případě je tam nechejte celou noc.

3. Zmražené banány dejte do mixéru. Mixujte je tak dlouho, dokud vám nevznikne hladká a krémová směs. V počátcích mixování bude banán vypadat jako ovesná kaše, ale nevzdávejte to do doby, než dosáhnete kýženého výsledku.

4. Banánový krém vytřete stěrkou do plastové misky, kde jej ještě lehce provzdušněte metličkou.

5. Plastovou misku uzavřete víčkem a banánový krém dejte znovu zamrazit, dokud nebude tuhý jako klasická zmrzlina.

Zdroj: Thekitchn.com

Variace domácí zmrzliny z banánu

Domácí zmrzlinu ze zralého banánu můžete, ale nemusíte vylepšit i dalšími ingrediencemi. Při mixování zmrzlých banánů v mixéru tak můžete ke krémové banánové směsi přidat dle chuti třeba Nutellu, med, kakao, jahodovou marmeládu, čokoládové lupínky, madle nebo arašídové máslo.

Autor:
Publikováno: 12. 6. 2019 10:07 Nahlásit obsah
Loading...