Japonský koláč s mascarpone a téměř žádnou moukou

Japonský koláč s mascarpone a téměř žádnou moukou Zdroj: Shutterstock

Lahodný a vláčný koláč bez náplně a s minimem mouky? Ano, i tohle se dá. Vyzkoušejte tento japonský dezert, který ačkoliv neobsahuje žádný krém, je tak jemný, že se rozplývá na jazyku.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Cukr 130 g
Bílky 13 ks
Kukuřičný škrob 60 g
Hladká mouka 60 g
Žloutek 8 ks
Máslo 100 g
Mascarpone 100 g
Mléko 130 ml

Postup přípravy

1.

V misce smíchejte mascarpone s máslem a mlékem. Nezapomeňte také na to, že všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu.

2.

Postupně do směsi přimíchejte žloutky, mouku a škrob.

3.

Poté v jiné misce vyšlehejte bílky s cukrem do tuhého sněhu, který následně přimíchejte do žloutkové směsi.

4.

Dortovou formu vystelte pečicím papírem, na který naneseme vzniklé těsto a formu poté položíme na větší plech s vroucí vodou.

5.

Vše vložte do předem vyhřáté trouby na zhruba 160°C a pečte přibližně 25 minut, poté teplotu stáhněte na 140°C a pečte ještě dalších 30 minut.

6.

Během pečení neotvírejte dvířka od trouby, koláč by se vám mohl splácnout a nebyl by nadýchaný.

Autor:
Publikováno: 28. 6. 2021 14:00 Nahlásit obsah