Japonský koláč s mascarpone a téměř žádnou moukou

Lahodný a vláčný koláč bez náplně a s minimem mouky? Ano, i tohle se dá. Vyzkoušejte tento japonský dezert, který ačkoliv neobsahuje žádný krém, je tak jemný, že se rozplývá na jazyku.
Ingredience
Postup přípravy
V misce smíchejte mascarpone s máslem a mlékem. Nezapomeňte také na to, že všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu.
Postupně do směsi přimíchejte žloutky, mouku a škrob.
Poté v jiné misce vyšlehejte bílky s cukrem do tuhého sněhu, který následně přimíchejte do žloutkové směsi.
Dortovou formu vystelte pečicím papírem, na který naneseme vzniklé těsto a formu poté položíme na větší plech s vroucí vodou.
Vše vložte do předem vyhřáté trouby na zhruba 160°C a pečte přibližně 25 minut, poté teplotu stáhněte na 140°C a pečte ještě dalších 30 minut.
Během pečení neotvírejte dvířka od trouby, koláč by se vám mohl splácnout a nebyl by nadýchaný.