Košíčky Izidor: Cukroví, které nesmí na vašem vánočním stole chybět
Ačkoliv je tento druh cukroví časově náročnější, jeho příprava je více než jednoduchá a vše vám vynahradí svou jedinečnou a neodolatelnou chutí.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
60 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Těsto
Kůra a šťáva z jednoho citrónu
Mletá skořice
špetka
Máslo
250 g
Mleté vlašské ořechy
140 g
Vejce
1 ks
Moučkový cukr
200 g
Hladká mouka
400 g
Kakao
2 lžíce
Ořechová náplň
Rum
1 dl
Vanilkový cukr
1 balení
Moučkový cukr
100 g
Mleté vlašské ořechy
300 g
Čokoládový krém
Kakao
2 lžíce
Máslo
300 g
Vanilkový cukr
1 balení
Cukr krystal
150 g
Vejce
3 ks
Poleva
Rybízová marmeláda
dle chuti
Ztužený tuk
100 g
Čokoláda na vaření
200 g
Postup přípravy
1.
Smíchejte ingredience na těsto a upečte z něj v malých formičkách košíčky. Pečte při 175°C dozlatova (10-15 minut).
2.
Vychladlé košíčky potřete rybízovou marmeládou, naplňte ořechovou náplní a nechte odležet.
3.
Čokoládovým krémem nazdobte košíčky a vložte je do lednice. Čokoládový krém připravte tak, že ušleháte nad párou vejce s cukrem a po vychladnutí přidejte máslo a kakao.
4.
Následující den je namáčejte do čokoládové polevy.