Křehký jahodový koláč

Čerstvé šťavnaté jahody s nezaměnitelným aroma si můžeme připravit na mnoho způsobů. Jemný a neodolatelný, prostě jako ze snu, je tento koláč.
Ingredience
Postup přípravy
Prohněteme máslo, cukr, mouku, sůl a vejce.
Formu důkladně vymastíme a naplníme těstem. Povrch vidličkou několikrát propíchneme.
Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při 200°C a po upečení necháme vychladnout.
Zatím si smícháme tvaroh, mleté oříšky, cukr a žloutky.
Ananasový kompot scedíme a 2/3 přimícháme do tvarohové hmoty. Zbytek odložíme na zdobení.
S vanilkovým cukrem ušleháme šlehačku do tuha a asi 2/3 přimícháme do tvarohového krému.
Jahody omyjeme, několik necháme na ozdobu. Zbytek očistíme a nakrájíme na poloviny.
Povrch vychladlého koláče rovnoměrně potřeme tvarohovým krémem se šlehačkou a ozdobíme jahodami.
Zbylou šlehačkou naplníme cukrářský sáček a okraj koláče zdobíme hvězdičkami. Dozdobíme ananasem, jahodami a mandlovými plátky.