Křehký jahodový koláč

Křehký jahodový koláč Zdroj: Shutterstock.com

Čerstvé šťavnaté jahody s nezaměnitelným aroma si můžeme připravit na mnoho způsobů. Jemný a neodolatelný, prostě jako ze snu, je tento koláč.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí: 16

Ingredience

Těsto:
Tuk 2 lžičky
Vejce 1 ks
Sůl špetka
Polohrubá mouka 200 g
Cukr 50 g
Máslo 100 g
Náplň:
Opražené mandlové plátky 3 lžíce
Jahody 750 g
Šlehačka 375 g
Ananasový kompot 1 balení
Vanilkový cukr 1 balení
Žloutek 2 ks
Cukr 1 lžíce
Mleté ořechy 30 g
Tvaroh 500 g

Postup přípravy

1.

Prohněteme máslo, cukr, mouku, sůl a vejce.

2.

Formu důkladně vymastíme a naplníme těstem. Povrch vidličkou několikrát propíchneme.

3.

Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při 200°C a po upečení necháme vychladnout.

4.

Zatím si smícháme tvaroh, mleté oříšky, cukr a žloutky.

5.

Ananasový kompot scedíme a 2/3 přimícháme do tvarohové hmoty. Zbytek odložíme na zdobení.

6.

S vanilkovým cukrem ušleháme šlehačku do tuha a asi 2/3 přimícháme do tvarohového krému.

7.

Jahody omyjeme, několik necháme na ozdobu. Zbytek očistíme a nakrájíme na poloviny.

8.

Povrch vychladlého koláče rovnoměrně potřeme tvarohovým krémem se šlehačkou a ozdobíme jahodami.

9.

Zbylou šlehačkou naplníme cukrářský sáček a okraj koláče zdobíme hvězdičkami. Dozdobíme ananasem, jahodami a mandlovými plátky.

Publikováno: 23. 5. 2019 10:07 Nahlásit obsah