Osvěžující letní dort plný ovoce
K létu patří voda, a hlavně čerstvé ovoce. Tak vyzkoušejte letní dort plný těchto šťavnatých plodů a budete mile překvapeni!
Ingredience
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C.
V kastrolku rozpustíme máslo. Oddělíme žloutky od bílků.
Ušleháme žloutky s větší půlkou cukru, vanilkovým cukrem a dvěma lžícemi teplé vody do tuhé hmoty.
Z bílků a špetky soli ušleháme polotuhý sníh. Pomalu vmícháme cukr, který nám zůstal a šleháme dál, až je sníh tak tuhý, že by se dál krájet.
Sníh vyklopíme na žloutkovou pěnu, přidáme polohrubou mouku, škrobovou moučku, přilejeme rozpuštěné máslo a vše opatrně zpracujeme ve vláčné těsto.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. V předehřáté troubě pečeme asi 35 minut. Během prvních 15 minut pečení troubu v žádném případě neotvíráme. Upečený korpus vyklopíme a necháme pořádně vychladnout.
Náplň: V hrnci ušleháme do pěny žloutky s cukrem. Přilijeme mléko a za stálého míchání uvaříme tuhou, ale tekutou hmotu. Hrnec okamžitě postavíme do studené vody. Během chladnutí občas pomícháme metlou na sníh.
Tímto krémem potřeme povrch korpusu a ozdobíme ovocem.