Pažitkové listové kornoutky s pěnou z nivy

Znáte pažitku jenom jako součást pomazánek? Díky receptu na originální party pohoštění rychle pochopíte, že jste ji podceňovali. Její využití je totiž daleko širší. Tyto trubičky si zamilujete i proto, že je lze různě obměňovat a plnit pokaždé jinou náplní.
Ingredience (20 ks)
- 250 g listového těsta
- 2 žloutky
- 100 g mascarpone
- 100 g nivy
- 100 ml 40% smetany
- ½ lžičky citronové kůry
- 5 g sušené petržele
- 10 g čerstvé pažitky
- pepř mletý
- sůl dle potřeby
- 2 vejce natvrdo
- 100 g poctivé majonézy
Postup:
- Rozválejte listové těsto 30 cm × 40 cm. Nakrájejte 1 cm široké pásky a pomašlujte je žloutkem. Pásky natočte na kornoutky a pečte na 180 °C dozlatova.
- Na náplň si nastrouhejte nivu a vejce natvrdo. Vyšlehejte mascarpone, smetanu, citronovou kůru a nastrouhanou nivu i vejce.
- Do vzniklé pěny zamíchejte nasekanou pažitku, petržel a majonézu. Dochuťte pepřem a solí. Pěnou naplňte kornoutky a ozdobte čerstvou petrželkou.