Pažitkové listové kornoutky s pěnou z nivy

Pažitkové listové kornoutky s pěnou z nivy Zdroj: Vitana

Znáte pažitku jenom jako součást pomazánek? Díky receptu na originální party pohoštění rychle pochopíte, že jste ji podceňovali. Její využití je totiž daleko širší. Tyto trubičky si zamilujete i proto, že je lze různě obměňovat a plnit pokaždé jinou náplní.

Ingredience (20 ks)

  • 250 g listového těsta
  • 2 žloutky
  • 100 g mascarpone
  • 100 g nivy
  • 100 ml 40% smetany
  • ½ lžičky citronové kůry 
  • 5 g sušené petržele
  • 10 g čerstvé pažitky
  • pepř mletý   
  • sůl dle potřeby             
  • 2 vejce natvrdo
  • 100 g poctivé majonézy

Postup: 

  1. Rozválejte listové těsto 30 cm × 40 cm. Nakrájejte 1 cm široké pásky a pomašlujte je žloutkem. Pásky natočte na kornoutky a pečte na 180 °C dozlatova.
  2. Na náplň si nastrouhejte nivu a vejce natvrdo. Vyšlehejte mascarpone, smetanu, citronovou kůru a nastrouhanou nivu i vejce.
  3. Do vzniklé pěny zamíchejte nasekanou pažitku, petržel a majonézu. Dochuťte pepřem a solí. Pěnou naplňte kornoutky a ozdobte čerstvou petrželkou.
Autor:
Publikováno: 16. 4. 2019 13:30 Nahlásit obsah