Rajčatová čalamáda, kterou si můžete dopřát nejenom k masu
Zeleninové čalamády jsou skvělou variantou, pokud se vám k vašemu jídlu nechce připravovat příloha či salát. Dopřát si je můžete téměř k jakémukoliv masu ale také k bezmasým pokrmům.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
60 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Náplň
Česnek
12 stroužků
Cibule
15 ks
Větší rajčata
15 ks
Nálev
Sůl
2 lžíce
Třtinový cukr
2 lžíce
Voda
1 l
Ocet
2 lžíce
Celé kuličky černého pepře
7 ks
Hřebíček
2 ks
Bobkový list
3 ks
Olej
1 lžíce
Postup přípravy
1.
Rajčata, cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na kolečka.
2.
Do umytých zavařovacích sklenic poté vložte nakrájená rajčata, cibuli a pár kousků česneku. Sklenici vždy naplňte tak, abyste měli od horního okraje přibližně 1 cm.
3.
Následně sklenici zalijte nálevem a sterilujte.
4.
Nálev připravte tak, že vodu přelijte do hrnce a přiveďte ji k varu. Přidejte všechny zmíněné ingredience a vyčkejte, dokud se cukr nerozpustí.
5.
Nálevem zalijte zeleninu, aby byla celá ponořená.