Rajčatová čalamáda, kterou si můžete dopřát nejenom k masu

Rajčatová čalamáda, kterou si můžete dopřát nejenom k masu Zdroj: Shutterstock

Zeleninové čalamády jsou skvělou variantou, pokud se vám k vašemu jídlu nechce připravovat příloha či salát. Dopřát si je můžete téměř k jakémukoliv masu ale také k bezmasým pokrmům.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Náplň
Česnek 12 stroužků
Cibule 15 ks
Větší rajčata 15 ks
Nálev
Sůl 2 lžíce
Třtinový cukr 2 lžíce
Voda 1 l
Ocet 2 lžíce
Celé kuličky černého pepře 7 ks
Hřebíček 2 ks
Bobkový list 3 ks
Olej 1 lžíce

Postup přípravy

1.

Rajčata, cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na kolečka.

2.

Do umytých zavařovacích sklenic poté vložte nakrájená rajčata, cibuli a pár kousků česneku. Sklenici vždy naplňte tak, abyste měli od horního okraje přibližně 1 cm.

3.

Následně sklenici zalijte nálevem a sterilujte.

4.

Nálev připravte tak, že vodu přelijte do hrnce a přiveďte ji k varu. Přidejte všechny zmíněné ingredience a vyčkejte, dokud se cukr nerozpustí.

5.

Nálevem zalijte zeleninu, aby byla celá ponořená.

Autor:
Publikováno: 11. 8. 2023 11:14 Nahlásit obsah