Tradiční vietnamský pokrm Bún bò Nam Bộ. Připravte si jej z pohodlí domova

Pro všechny milovníky vietnamského jídla máme dnes recept na tradiční pokrm zvaný Bún bò Nam Bộ, který je plný zeleniny, bylinek, hovězího masa, rýžových nudlí a lahodné omáčky.
Ingredience
Postup přípravy
Maso dejte nejprve na půl hodinky do mrazáku, následně jej nakrájejte na 2mm tenké plátky. Nakrájejte česnek a citrónovou trávu. Připravte misku, do které dáte česnek, citrónovou trávu, olej, rybí omáčku, pepř, plátky masa a vše důkladně promíchejte. Misku uzavřete nebo přikryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice.
Na suché pánvičce opražte arašídy, dokud zlehka nezčernají (přibližně 3 minuty) a vložte do misky. Jakmile vychladnou, tak je oloupejte a následně lehce rozdrťte.
Nudle vložte do hrnce s vroucí vodou, přidejte ocet a nechte přibližně 5 minut vařit. Uvařené nudle propláchněte studenou vodou, nechte okapat a nechte je pod pokličkou.
Do misky nasekejte česnek a chilli opravdu najemno, přidejte rybí omáčku, cukr, ocet a vše zalijte vroucí vodou. Míchejte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a poté ochutnávejte. Omáčky by měla být dostatečně slaná a zároveň i nakyslá.
Rozehřejte suchou pánev na maximum a vložte na ní naložené plátky masa a zprudka je opečte po obou stranách (přibližně 2 – 3 minuty).
Do misky, do které budete pokrm servírovat, dejte na dno ledový salát, na něj nudle, nakrájenou mrkev, mungo klíčky, bylinky, maso, arašídy a cibulku.
Před podáváním celý pokrm zalijte teplou omáčkou.