Udělat nejlepší houbové řízky je kumšt. Připravíte je v trojobalu či těstíčku, ale i na sádle či v troubě

Nedáte dopustit na houbové řízky? Udělat je dokonale, aby vaše chuťové pohárky zaplesaly blahem, není jen tak. Přinášíme proto několik tipů, jak si připravíte nejlepší houbové řízky, které jste kdy jedli.
Které houby jsou vhodné na řízky: Hřiby, suchohřiby i bedle
Zajímá vás, ze kterých hub jsou nejlepší řízky? Jednoznačně z pravých hřibů, ale i suchohřibů a bedel. Někdo smaží také růžovky. Houby, které chcete osmažit na řízky, nejprve pečlivě omyjte, naporcujte a následně nechte okapat. Hřibovité houby přitom krájejte na plátky. V případě bedel a růžovek smažte rovnou klobouky nakrájené zhruba na čtvrtiny.
Jak na houbové řízky: Je libo trojobal nebo těstíčko?
Výtečné houbové řízky si můžete v zásadě připravit dvěma způsoby. Plátky hub můžete obalit v klasickém trojobalu (tedy v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance). Můžete si však udělat také houbové řízky v těstíčku.
Houbové řízky v trojobalu nebo těstíčku následně smažte do zlatova na pánvi s vrstvou rozpáleného oleje. Jestli chcete, aby měly houbové řízky delikátní chuť, místo oleje použijte klasické vepřové sádlo.
Houbové řízky si připravíte i v troubě
Houbové řízky smažené na sádle chutnají báječně, ale jsou kalorickou bombou. Pokud dbáte na štíhlou linii, ale zároveň máte chuť na houbové řízky, upečte si je v troubě. Jak na to?
S čím jíst houbové řízky: Ideálně s chlebem nebo bramborami
Hotové řízky zlehka osolte a vyskládejte si je na chleba. Takto chutnají skutečně nejlépe. Houbové řízky můžete jíst i s bramborami a namáčet je v tatarské omáčce. Kterou variantu preferujete?
Houbové řízky do mrazáku: Je to možné?
Zajímá vás, zda můžete dát houbové řízky do mrazáku? Ano, je to možné. Houbové řízky dejte do mrazáku pouze obalené v trojobalu, ovšem ne předsmažené. Až budete mít chuť na smažené houby, vyjměte houbové řízky z mrazáku a vložte je ještě ve zmraženém stavu k osmažení do fritovacího hrnce nebo na pánev s vyšší vrstvou oleje či sádla.