Vínové cukroví ze tří surovin. Chutná nasladko i naslano, a to jak na Vánoce, tak na silvestra
Hledáte opravdu jednoduchý recept na vánoční cukroví? Vyzkoušejte vínové cukroví, které si připravíte z pouhých tří surovin. Aby toho nebylo málo, toto křehké cukroví báječně chutná nasladko i naslano. Smlsnete si na něm tím pádem jak během vánočních svátků, tak silvestrovských oslav.
Suroviny na vínové cukroví
Vínové cukroví je jemné a dobré. Jeho sladká i slaná verze vám bude ještě více chutnat se skleničkou bílého vína v ruce. Velkou výhodou je, že těsto na vínové cukroví si připravíte z pouhých tří surovin. Vínové cukroví tedy zvládnete udělat jednoduše, snadno a rychle, ať už patříte v rámci vánočního pečení k začátečníkům, nebo mazákům. Jaké suroviny na vínové cukroví byste si tedy měli připravit?
- 250 gramů hladké mouky
- 250 gramů másla nebo Hery
- 6 až 7 lžic bílého vína
Příprava vínového cukroví krok za krokem
1. Výše uvedené suroviny zpracujte na vláčné těsto, které nechte v lednici odpočinout alespoň na 1 hodinu, nebo ještě lépe přes noc.
2. Vínové těsto vyválejte na pomoučeném vále na plát silný zhruba 5 milimetrů a vykrajujte z něj pomocí vykrajovátek drobné tvary, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
3. Vínové cukroví pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zhruba deset minut. Hotové cukroví by se mělo nafouknout a zrůžovět.
Vínové cukroví nasladko i naslano: Jak na něj?
Chcete-li si pochutnat na vínovém cukroví nasladko, ihned po upečení, ještě za tepla jednotlivé tvary obalujte v moučkovém cukru, do kterého jste přimíchali vanilkový cukr. A jak na vínové cukroví naslano?
Než dáte tvary vykrojené z vínového těsta do trouby, posypte je hrubozrnnou solí, kmínem, sezamem nebo parmazánem. Získáte tak báječnou silvestrovskou pochoutku, po které se budete moci utlouct.
Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com