Zapečená bramborová kaše s mletým masem
![Zapečená bramborová kaše s mletým masem](https://cdn.jenzeny.cz/data/image/title/2022/08/630ef73f909b0.jpg?1661925183)
Zapečené brambory nebo těstoviny známe všichni, ale vyzkoušeli jste už někdy zapečenou bramborovou kaši s mletým masem? Na tento recept si můžete uvařit čerstvou bramborovou kaši anebo použít klidně i tu zbylou z předešlého dne, takže už žádné plýtvání!
Ingredience
Postup přípravy
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a uvařte ve slané vodě. Jakmile brambory změknou, slijte vodu a přidejte 50 g másla. Vše rozmačkejte do hladkého pyré a postupně přidávejte i teplé mléko.
Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Na zbylém másle cibulku osmahněte a přidejte mleté maso. Za stálého míchání ho poduste, dokud nezměkne. Dle chuti maso osolte a opepřete a dejte ho do misky. Jakmile lehce vychladne, přimíchejte do něj vejce.
Vezměte si pečicí mísu, vymažte ji máslem a na dno dejte masovou směs. Na maso dejte vrstvu bramborového pyré.
Plnou pečicí misku vložte do předem vyhřáté trouby na 190°C na 15 minut. Následně mísu z trouby vytáhněte, odkryjte a nahoru nastrouhejte sýr a znovu vložte do trouby ještě na 5-10 minut.