Zapečená bramborová kaše s mletým masem

Zapečená bramborová kaše s mletým masem Zdroj: Shutterstock

Zapečené brambory nebo těstoviny známe všichni, ale vyzkoušeli jste už někdy zapečenou bramborovou kaši s mletým masem? Na tento recept si můžete uvařit čerstvou bramborovou kaši anebo použít klidně i tu zbylou z předešlého dne, takže už žádné plýtvání!

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Sůl a pepř dle chuti
Strouhaný tvrdý sýr 50 g
Cibule 1 ks
Máslo 100 g
Mléko 250 ml
Vejce 1 ks
Nové brambory 1 kg
Mleté maso 500 g

Postup přípravy

1.

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a uvařte ve slané vodě. Jakmile brambory změknou, slijte vodu a přidejte 50 g másla. Vše rozmačkejte do hladkého pyré a postupně přidávejte i teplé mléko.

2.

Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Na zbylém másle cibulku osmahněte a přidejte mleté maso. Za stálého míchání ho poduste, dokud nezměkne. Dle chuti maso osolte a opepřete a dejte ho do misky. Jakmile lehce vychladne, přimíchejte do něj vejce.

3.

Vezměte si pečicí mísu, vymažte ji máslem a na dno dejte masovou směs. Na maso dejte vrstvu bramborového pyré.

4.

Plnou pečicí misku vložte do předem vyhřáté trouby na 190°C na 15 minut. Následně mísu z trouby vytáhněte, odkryjte a nahoru nastrouhejte sýr a znovu vložte do trouby ještě na 5-10 minut.

Autor:
Publikováno: 31. 8. 2022 07:53 Nahlásit obsah