Kategorie Sušení hub

Článek
Ryzec smrkový patří k nejchutnějším houbám. Poznáte jej podle oranžového mléka a připravíte si z něj spoustu receptů
Ryzec smrkový patří k nejchutnějším houbám. Poznáte jej podle oranžového mléka a připravíte si z něj spoustu receptů Ryzec smrkový, který najdete v lesích až do listopadu, se řadí k opomíjeným houbám, které sbírá jenom málokdo. Přitom jde o houbovou delikatesu, jejíž chuť je neskutečná. Prozradíme vám, jak ryzec smrkový poznáte, jaké recepty si z něj připravíte a také jak jej můžete zpracovat na zimu.
Článek
Liška obecná patří k nejoblíbenějším houbám v Česku. Prozradíme, jak dlouho lišku vařit, jak ji zamrazit či zavařit
Liška obecná patří k nejoblíbenějším houbám v Česku. Prozradíme, jak dlouho lišku vařit, jak ji zamrazit či zavařit Liška obecná se v tuzemsku řadí k nejpopulárnějším druhům hub. Je to nejen díky její skvělé chuti. Pokud v lese narazíte na žluto-oranžovou plodnici lišky neboli kuřátka, nemůžete si ji prakticky splést s žádnou jinou houbou. Jakým způsobem můžete následně lišky zpracovat? Máme pro vás spoustu tipů.
Článek
Jak správně sušit houby? Aby vám nezplesnivěly, vyzkoušejte triky našich babiček
Jak správně sušit houby? Aby vám nezplesnivěly, vyzkoušejte triky našich babiček Nasbírali jste plný košík hub? Teď je na řadě, abyste je zpracovali. Čerstvé houby můžete dát do polévky nebo omáčky. Aby se vaše chuťové pohárky mohly z vašich houbařských úspěchů těšit dlouhou dobu, zbytek hub si nasušte. Při sušení se řiďte zkušenostmi našich babiček, díky kterým vám sušené houby vydrží až několik let.
Článek
Jak zpracovat houby? Sušte, mrazte i nakládejte
Jak zpracovat houby? Sušte, mrazte i nakládejte Letošní houbová sezona je na svém vrcholu. Pokud jste nasbírali plné koše hub a jste přejedení houbových řízků či praženic, uchovejte si tyto báječné lesní plody do následujících měsíců. Můžete je sušit, mrazit, zavařovat i nakládat.