Kategorie Veganství

Článek
Domácí zmrzlina z jedné ingredience: Inspirujte se zdravým receptem šéfkuchařky Faith Durant
Domácí zmrzlina z jedné ingredience: Inspirujte se zdravým receptem šéfkuchařky Faith Durant Máte chuť na krémovou zmrzlinu, ale nechcete hřešit, protože je v ní spousta kalorií? Od teď můžete mlsat bez výčitek. Vyrobte si domácí zmrzlinu podle návodu šéfkuchařky Faith Durant, která přišla se zdravým receptem obsahující pouze jednu ingredienci, a to zralý banán. Koho z nás by napadlo, že právě z banánu dostaneme vynikající jemnou zmrzku?
Článek
Tofu není pouze pro vegetariány: Proč byste jej měli zařadit do svého jídelníčku?
Tofu není pouze pro vegetariány: Proč byste jej měli zařadit do svého jídelníčku? Tofu, vyráběné srážením ze sójového mléka, je rostlinnou náhražkou živočišných bílkovin, tedy masa. Tato superpotravina ale není jenom pro vegetariány nebo vegany. Zkuste ji do svého jídelníčku zařadit i vy, protože má spoustu zdravotních benefitů a slouží jako výborný zdroj bílkovin!
Článek
Sperma k snídani? Veganská maminka se netají tím, že si jej každé ráno přidává do smoothie
Sperma k snídani? Veganská maminka se netají tím, že si jej každé ráno přidává do smoothie To, co dělá, není normální. A ona se tím vůbec netají. 29letá Tracy Kissová z Velké Británie začíná každé ráno dost nekonvenčně. Do smoothie z rostlinného mléka, ovoce a semínek si pokaždé přidává jednu neobvyklou přísadu. A tou je lžička mužského spermatu. Co na její počínání říkáte? Není to už na hlavu?
Článek
Dívka se po 4 letech vzdala veganství a začala jíst maso: Co to s ní udělalo?
Dívka se po 4 letech vzdala veganství a začala jíst maso: Co to s ní udělalo? Mladá Holanďanka Kasumi Krissová byla čtyři roky zastánkyní veganského způsobu života. Poté přijala klasický jídelníček a dala se na potraviny živočišného původu, tedy i na maso. Na svém twitterovém účtu ukázala, jak ji pouhá třítýdenní konzumace kvalitního masa dokázala změnit zevnitř i zvenčí. Její životní příběh stojí opravdu za zamyšlení!
Článek
Go vegan: Co všechno jde dělat z TOFU
Go vegan: Co všechno jde dělat z TOFU Většina veganů pokládá tofu za nenahraditelnou surovinu, bez které se ve své kuchyni neobejde. Zároveň se najede dost lidí, kteří nemají k tofu důvěru, především proto, že přesně neví, jak ho zpracovávat a k čemu všemu se dá při vaření použít. Máme pro vás několik tipů, které si jako novopečení vegani zamilujete.
Článek
Go vegan: Jak nahradit mléko a mléčné výrobky
Go vegan: Jak nahradit mléko a mléčné výrobky S přechodem na veganství panuje největší obava, jak to bez mléka zvládnout. Mléko si lijeme do kávy, vaříme a pečeme z něj a i kdybychom jej cíleně nekupovali, stále kupujeme výrobky, které mléko obsahují. My vám poradíme, jak mléčné výrobky nahradit.
Článek
Go vegan: Náhražky masa
Go vegan: Náhražky masa První potravinu, kterou z vašeho jídelníčku vyřadíte, bude maso. Pojďme se podívat, jaké existují alternativy masných produktů.
Článek
Go vegan: Náhražky běžných potravin - začínáme!
Go vegan: Náhražky běžných potravin - začínáme! Připravili jsme pro vás nový seriál o veganské stravě. Dozvíte se vše o tom, jak nahradit obvyklé živočišné produkty těmi rostlinnými.
Článek
Jak začít s veganstvím bez stresu a strádání
Jak začít s veganstvím bez stresu a strádání Zdravý životní styl se pomalu rozšiřuje a mnoho lidí se ubírá cestou uvědomělejšímu přístupu k životu. Bezesporu k takovému přístupu patří i způsob našeho stravování. Etické, filozofické i zdravotní důvody nás mohou přivést k základní myšlence veganství - tedy odmítání konzumace živočišných produktů.
(2) Načíst více