Potraviny, které velmi negativně ovlivňují náš tělesný pach
Málokdo ví, že samotný lidský pot je vlastně zcela bez vůně a bez zápachu. Prostřednictvím potu se však z těla dostávají ven toxiny, sůl, zbytky léků a vitamínů, močovina a mnoho dalších látek. Existují však i potraviny, které zcela výrazně ovlivňují zápach potu. Které to jsou?
Červené maso
Vědci provedli studii, kdy měly ženy srovnávat vzorky dvou pachů. Jeden byl od mužů, kteří konzumovali červené maso a ten druhý od vegetariánů. Podle žen byl odér vegetariánů přitažlivější, jemnější a méně intenzivní.
Alkohol
Pochopitelně sklenka vína ničemu nevadí. Řeč je spíše o pivě a tvrdém alkoholu, který jste popíjeli celý večer. Zbytky alkoholu tělo totiž vylučuje ještě celý následující den společně s potem.
Rajče
Je také dokázáno, že při konzumaci čtyř a více rajčat denně nebo i výrobků z rajčat, je přímo ovlivněn i náš tělesný pach.
Česnek
Ten nejen ovlivňuje náš dech, ale následně i pot a moč. Je však ale také dokázáno, že proto, aby česnek nějak výrazně ovlivnil vůni vašeho potu, museli byste jej sníst velké množství.
Chřest
Více než náš pot ovlivňuje chřest pach naší moči. Ale ani tohle by vás od konzumace chřestu nemělo odradit, protože chřest se řadí mezi velmi výživnou a zdravou zeleninu.
Brukvovitá zelenina
Do této kategorie patří brokolice, zelí a růžičková kapusta. A stejně jako chřest, se tato zelenina řadí do vysoce zdravých potravin. Brukvovitá zelenina ze sebe při rozkládání vylučuje síru a právě ta ovlivňuje náš pach.
Cibule
Cibule navíc negativně neovlivňuje jen náš pot, ale také moč i dech. Cibule se řadí mezi potraviny, které velmi silně čpí, proto se také doporučuje, pokud konzumujete cibuli nebo česnek, pít dostatek čisté vody.
Kari koření
Kari v sobě obsahuje několik bylin a koření a ten, kdo si pokrmy na kari pravidelně doma připravuje, ví, jak dlouho se i v kuchyni jeho vůně drží. Tato příjemně orientální vůně bude následně vycházet i z vašeho těla.