Go to FoodPark - premiéra Gastrokroužku a nejsmradlavější menu

Go to FoodPark - premiéra Gastrokroužku a nejsmradlavější menu Zdroj: kitchenette.cz

Festival Go to FoodPark se pomalu blíží! Pavilon F brněnského výstaviště se promění v gastro zónu, kterou navštíví vybrané restaurace z 365 Gastromapy Lukáše Hejlíka, foodtrucky a kuchyně z celého světa v sekci Ochutnej Svět a potravinové trhy v rámci sekce FoodPark.

Sběratelé razítek do Gastromapy si nesmí zapomenout svoji knihu! Kde jinde můžou doplnit razítka než u nás na festivalu! V rámci 365 Gastropamy, až z Karlových Varů, k nám zavítá stále více populární podnik Bagel louge. Nebudou chybět ani brněnské oblíbené podniky: Cafe Mitte, Burger Inn, Nijas Poke a další. V sekci Ochutnej Svět můžou vyzkoušet chutě ze Španělska, Afriky, Mexica či Srí Lanky.

Na farmářském trhu zase nakoupí od lokálních prodejců sladké, uzeniny, sirupy, pečivo, sýry a vyzkoušet netradiční pokrmy z hmyzu. Na jednom místě najdou více než 50 podniků z České a Slovenské republiky. Největší výzva festivalu patří pro maxijedlíka Jaroslava Němce. Jeho 3chodové nejsmradlavější menu je raritou. Zvládne spořádat islandskou specialitu Hákarl, nejsmradlavější rybu světa Surstromming a jako dezert ovoce Durian? 

Návštěvníky nečeká pouze pořádný gastro zážitek, ale také nadupaná show na podiu. Kromě cooking show, kde se představí některé z restaurací, nás čeká i premiérové vystoupení GASTROKROUŽKU v Brně. V sobotu se společně na jevišti představí Lukáš Hejlík, Markéta Pavleje, Darina Křivánková, Marika a Jirka z Kitchen Story, Neplecha na plechu Markéta a František Lorencovi, Adéla Došel Karamel, Lucka a Adéla Taste of Red Place. 

Zdroj: instagram.com/foodparkbrno Na pódiu se nevystřídají pouze kuchaři a foodblogeři, ale také finalisti soutěže RohlíkChef. Ti se mezi sebou utkají na podiu, kde představí své kulinářské umění. Hodnotit je bude odborná porota, v čele s Lukášem Hejlíkem a Tomášem Čuprem a na výherce čekají hodnotné ceny. 

Opět nezapomínáme i na děti. V sobotu návštěvníky čeká charitativní vaření od Zlobínka v kuchyni a v neděli nám děti ukážou, jak správně připravovat svačinky do školky. Kdo si bude chtít odpočinout po dobrém jídle, pivu od pivovaru Axiom nebo vínu od vinařství Rauš, může zamířit do chill zóny, kde ho čeká spousta zábavy s Hit Rádiem Brno nebo může s dětmi navštívit dětskou zónu. 

Naši moderátoři, Kristýna Kolibová a Lukáš Hejlík, návštěvníky rozhodně ale nenechají sedět. Spousta soutěží, zábavy, jídla, piva, vína a dalšího vás čeká na GO TO FOODPARK.

Autor:
Publikováno: 8. 1. 2020 12:33 Nahlásit obsah