JenŽeny.cz na Go to FoodPark: Jak se nám líbilo na největším foodfestivalu v Brně?

Žádnému milovníkovi dobrého jídla jistě neunikl festival Go to FoodPark, který probíhal 17. – 19. 1. 2020 na brněnském výstavišti v pavilonu F. Jednalo se tak o první food festival v tomto roce a my na něm samozřejmě nemohly chybět.
Festival Go to FoodPark dokázal skloubit přehlídku podniků z největšího gastro bestselleru 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka, festival Ochutnej svět a zároveň i potravinový trh. Na účastníky zde tedy čekalo více než 60 prodejců a vystavovatelů. A jelikož my, JenŽeny.cz, jsme se staly hrdými mediálními partery tohoto jedinečného food festivalu, mohly jsme našim stávajícím i novým fanouškům v našem růžovém stánku nabídnout zábavný program v podobě soutěže i věcné dárečky, které jistě potěšily nejenom ženy. Co bychom to byly ale za partnery, kdybychom pořádně neprošmejdily celý festival a neochutnaly co se jen dalo?
V rámci sekce Ochutnej svět návštěvníci mohli vyzkoušet pokrmy ze Španělska, Afriky, Indie či Mexika a Srí Lanky. Pro ty méně odvážné, kteří se raději těmto kontinentálním pokrmům vyhýbají, zde čekalo několik skvělých podniků právě z knihy Lukáše Hejlíka. U těchto stánků si tak fanoušci tohoto bestselleru mohli do knížky doplnit chybějící razítka, a zároveň ochutnat například famózní kávu z věstonické kavárny Kafana či nejlahodnější bůček Adobo z jedovnického Surfbaru, který jsme kdy jedly.
Foodtracky, které se v posledních letech stávají čím dál více populární a brázdí nejenom Česko křížem krážem, naštěstí dojeli i do Brna a daly nám tak možnost ochutnat například vegetariánské, veganské a bezlepkové jídlo ve foodtracku Papaj nebo tvarohové koblížky z foodtracku Gule, které jsme musely vyzkoušet hned dvakrát za sebou.
Kromě gastro zážitků však na návštěvníky festivalu čekal i velmi bohatý program na pódiu, kde kromě cooking show některých restaurací probíhala i kulinářská soutěž RohlíkChef. Během této soutěže se utkali čtyři finalisté, které hodnotila odborná porota v čele s Lukášem Hejlíkem a zakladatelem Rohlík.cz Tomášem Čuprem. V sobotu odpoledne ta největší výzva však nečekala na účastníky festivalu, ale na maxijedlíka Jaroslava Němce, který měl za úkol sníst nejsmradlavější tříchodové menu - islandskou specialitu Hákarl, nejsmradlavější rybu světa Surstromming a ovoce durian. Tuto výzvu samozřejmě bez potíží pokořil a svůj titul maxijedlíka tak stoprocentně obhájil.
Ačkoliv byl nejenom pro nás tento víkend náročný, bylo nám ctí spolupracovat s někým, kdo má do své práce stejný zápal a odhodlání jako my. Protože když člověk dělá to, co jej baví a co miluje, dokáže vzniknout něco tak netradičního a unikátního, jako byl právě festival Go to FoodPark.