Hannah Kritzeck se narodila s primárním nanismem. I přes svůj handicap si užívá života naplno

Hannah Kritzeck se narodila s primárním nanismem. I přes svůj handicap si užívá života naplno Zdroj: Worldemand.com

Když Hannah před 25 lety přišla na svět, všem bylo na první pohled jasné, že je jiná. Ve srovnání s dalšími miminky měla jinou stavbu těla, byla o mnoho hubenější a kratší. Diagnóza zněla primární nanismus. Její biologická matka se jí hned po porodu vzdala. Jak se daří 25leté Hannah dnes? Má milující rodinu, spoustu přátel a šťastný život.

Miminko s primárním nanismem skončilo v kojeneckém ústavu

Hannah, která v současnosti nese příjmení Kritzeck, sudičky do vínku před 25 lety daly vzácnou genetickou poruchu zvanou primární nanismus. S touto diagnózou žije na světě pouze kolem stovky lidí.

Zdroj: Worldemand.com Když se biologická matka dozvěděla o dceřině nemoci, vzdala se jí hned v porodnici. A to s vysvětlením, že by nebyla schopná se o novorozenou dcerku správně postarat. Holčička skončila v kojeneckém ústavu. Měla ovšem velké štěstí, po pár měsících si ji osvojili manželé Jackie a Larry Kritzeckovi.

Adoptivní rodiče Kritzeckovi dali Hannah milující domov

I když už měli tři vlastní děti, rozhodli se, že dají malé Hannah milující domov. Lidé, kteří trpí primárním nanismem, mají spoustu zdravotních problémů, navíc se dožívají velmi nízkého věku. Rodina Kritzekova se rozhodla přijmout Hannah s otevřenou náručí a vytvořit jí co nejkrásnější život.

Zdroj: Worldemand.com Adoptivní rodiče Hannah nesmírně milují, a to stejně jako své tři biologické děti. Hannah, která neměří ani jeden metr, má dnes 25 let. Díky tomu, že je takřka celý svůj život obklopena láskou, je z ní veselá a pozitivně naladěná dívka. Ráda tančí a zpívá, miluje balet a hip hop a až na svůj vzhled je úplně stejná jako její vrstevnice.

Zdroj: Worldemand.com I když jí tanec způsobuje velké bolesti, jde si za svým a svých snů se nevzdává. Ví totiž, že se pravděpodobně kvůli své diagnóza nedožije třiceti let. Snaží se proto svůj život žít naplno.

Hannah věnovala své adoptivní mámě ledvinu

Aby svůj život naplnila po partnerské stránce, našla si také partnera Brada s primárním nanismem. Své společné štěstí však nesdíleli dlouho, protože Brad bohužel zemřel. Že má velké srdce, Hannah ukázala také ve vztahu ke své adoptivní mamince. 

Zdroj: Worldemand.com Tato žena onemocněla a byla v těžkém stavu hospitalizována. Lékaři jí řekli, že potřebuje transplantaci ledviny, jinak zemře. Hannah na nic nečekala, a i když to pro ni bylo velké riziko a všichni jí to rozmlouvali, adoptivní mamince věnovala svou ledvinu. Hannah jí tak vrátila vše, co pro ni tato žena v životě udělala.

Autor:
Publikováno: 18. 1. 2021 10:01 Nahlásit obsah