Obsah na této stránce není vhodný pro osoby mladší 18 let

Pro přístup do této sekce musíte být starší 18 let.

Jsem starší 18 let Nejsem starší 18 let

Proč je lepší milovat se ráno a ne večer? Díky těmto 5 důvodům si rádi přivstanete

Proč je lepší milovat se ráno a ne večer? Díky těmto 5 důvodům si rádi přivstanete Zdroj: Shutterstock

Ačkoliv my ženy rannímu milování příliš nefandíme, muži si v něm libují a my vám dneska ukážeme, že kromě toho, že si tím zpříjemníte vstávání, to má ještě řadu dalších výhod.

Stalo se to takovým nepsaným pravidlem, že se milování se svou drahou polovičkou oddáváme až ve večerních hodinách, tedy v čase, kdy jsme oba dva unavení a zralí tak akorát ulehnout a jít spát, což ovšem má negativní vliv na celkový prožitek. Když to párům následně v tomto směru přestane klapat, začnou zkoušet nové a nové věci, ovšem řešení je mnohem jednodušší, než bychom si mysleli – vyměnit večer za ráno.

I ten největší spáč si jisto jistě po přečtení tohoto článku ještě rád přivstane, protože ranní milování má nejen pozitivní účinky na naše duševní zdraví, ale také na to fyzické. Zde je hned pět důvodů, proč se milovat ráno a ne večer.

Budete šťastnější

Tím, jak svůj nový den začnete, tak v takovém duchu se ponese po celou dobu. Jestli tedy vstáváte už značně rozladěná, nestíháte snídani a do práce přicházíte podrážděná, není se čemu divit, že i pracovní výsledky stojí za nic. Když však váš den začnete milováním, rázem dostane den úplně jiný rozměr. Vyplavení endorfinů a oxytocinu vám zajistí dobrou náladu ať se děje cokoliv.

Lepší propojení s partnerem

Je prokázáno, že ty páry, u kterých je ranní sex na denním pořádku, jsou propojenější a jejich vztah je i stabilnější. Následně pak mají i potřebu svého partnera či partnerku po takovém nádherném probuzení přes den kontaktovat například zamilovanou SMS zprávou nebo rychlým telefonátem, což vztah jen utužuje. Zdroj: Shutterstock

Budete krásnější

Dobrá nálada se vzhledem jde ruku v ruce. Když se žena usmívá a vyzařuje z ní vnitřní spokojenost, je to vidět na míle daleko. Ihned působí sebevědoměji a přitažlivěji, když k tomu ještě přihodíte nějaké sexy oblečení, není se o čem bavit.

Zdravější pokožka

Dokonce je ranní milování efektivnější, než kdybyste si šla zaběhat nebo zajezdit na kole. Pokud zažijete milování se vším všudy, působí zároveň jako prevence proti chronickým onemocněním a dokonce i srdečním nemocem. Zdravotních výhod je hned několik a velmi pozitivní účinek má také na pokožku a vlasy. Během těchto hrátek se v těle rozproudí krev, což právě naše pokožka potřebuje. Navíc dochází i ke tvorbě kolagenu a to už přece stojí za to, ne?

Intenzivnější prožitek

Jakákoliv změna, kterou mozek zaznamená, dokáže udělat divy. Stačí jen změnit prostředí či čas milování a tělo na to reaguje po svém. Pro mozek to bude něco nového, a proto bude reagovat impulzivněji. Neplánujte tedy vaše milování na večer, ale oddávejte se mu spontánně, oceníte to nejen vy a váš partner, ale také vaše tělo!

Autor:
Publikováno: 28. 7. 2021 12:36 Nahlásit obsah