Recept na halloweenské sušenky s černým kakaem: Lebky, dýně, pavučiny či kočky dozdobte bílkovou polevou

Chcete upéct svým dětem něco strašidelného na zub? Připravte jim báječně chutnající halloweenské sušenky s černým kakaem, zdobené klasickou bílkovou polevou jako na perníčky. Inspirujte se následujícím receptem na halloweenské sušenky, který bude mít ve vaší rodině jistě velkou odezvu.
Recept na halloweenské sušenky: Správné ingredience jsou základ
Máte v plánu, že své děti překvapíte stylovými halloweenskými sušenkami? Na sušenkové těsto, které bude mít ve výsledku hnědo černou barvu, si připravte tyto ingredience:
✓ 250 gramů hladké mouky
✓ 200 gramů másla
✓ 60 gramů moučkového cukru
✓ 0,5 čajové lžičky soli
✓ 25 gramů černého kakaa
✓ 1 balíček vanilkového cukru
✓ 180 gramů moučkového cukru
✓ 20 gramů kukuřičného škrobu
✓ 1 lžičku čerstvé citronové šťávy
✓ 1 bílek z vejce střední velikosti
Příprava halloweenských sušenek krok za krokem
1. Ze surovin na halloweenské sušenky vypracujte vláčné těsto, které dejte na 30 minut odležet do lednice.
2. Těsto následně rozválejte na pomoučeném vále na plát vysoký 0,5 centimetru. Z rozváleného těsta následně vykrajujte dle své fantazie halloweenské tvary. Například lebky, kočky, netopýři, dýně či náhrobky. Pokud máte vykrajovátko motýla, můžete jej pojmout jako můru. Vykrajovátko ve tvaru lidské postavy lze zase pojmout jako kostru a vykrajovátko ve tvaru kruhu jako pavučinu.
4. Hotové halloweenské sušenky zdobte bílkovou polevou, kterou jste si připravili smícháním moučkového cukru, kukuřičného škrobu, citronové šťávy a vaječného bílku.
Zdroj: Kitchenserf.com, Barleyandsage.com