Jarní nádivka s medvědím česnekem je chutná, vláčná i nadýchaná. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept

K delikatesám jarního období patří jarní nádivka, kterou můžete ochutit nejrůznějšími čerstvými bylinkami. Vyzkoušejte zejména jarní nádivku s medvědím česnekem, které se nic nevyrovná. Přinášíme recept na tuto pochoutku a také vám dáme tipy na to, jakým způsobem ji servírovat.
Nejlepší jarní nádivka: Bezkonkurenčně s medvědím česnekem
Přemýšlíte nad tím, že si připravíte jarní nádivku? Tento slaný pokrm má řadu variací s ohledem na použité maso a bylinky. Která jarní nádivka je ale ta nejlepší? Připravte si jarní nádivku s medvědím česnekem, po které se u vás doma jenom zapráší. Jak tedy na to?
Recept na jarní nádivku s medvědím česnekem - ingredience
- 400 gramů vařeného uzeného masa
- 8 rohlíků z předchozího dne
- 150 až 200 gramů medvědího česneku
- 6 vajec
- 200 mililitrů mléka
- 0,5 lžičky prášku do pečiva
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jarní nádivky s medvědím česnekem krok za krokem
1. Rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem.
2. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky přidejte k rohlíkům a mléku, z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
3. Do směsi rohlíků, mléka a žloutku přidejte uzené maso nakrájené na kostičky, medvědí česnek nakrájený na tenké proužky, prášek do pečiva a vše dobře promíchejte.
5. Těsto na jarní nádivku s medvědím česnekem vlijte do vymazaného pekáčku. Nádivku pečte do zlatova v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia zhruba 30 minut.
Tipy, jak podávat jarní nádivku s medvědím česnekem
Jarní nádivka s medvědím česnekem chutná za tepla i za studena. Servírovat ji přitom můžete na různé způsoby. Co podávat k jarní nádivce? Jíst ji můžete samotnou nebo se zeleninovou oblohou. Jako přílohu k ní lze servírovat také brambory, a to jak v celku, tak šťouchané.
Zdroj: Milujivelikonoce.cz, Novinky.cz, Kucharkaprodceru.cz, Wikipedia.org/hlavicka