Jarní nádivka s medvědím česnekem je chutná, vláčná i nadýchaná. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept

Jarní nádivka s medvědím česnekem je chutná, vláčná i nadýchaná. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept Zdroj: Shutterstock

K delikatesám jarního období patří jarní nádivka, kterou můžete ochutit nejrůznějšími čerstvými bylinkami. Vyzkoušejte zejména jarní nádivku s medvědím česnekem, které se nic nevyrovná. Přinášíme recept na tuto pochoutku a také vám dáme tipy na to, jakým způsobem ji servírovat.

Nejlepší jarní nádivka: Bezkonkurenčně s medvědím česnekem

Přemýšlíte nad tím, že si připravíte jarní nádivku? Tento slaný pokrm má řadu variací s ohledem na použité maso a bylinky. Která jarní nádivka je ale ta nejlepší? Připravte si jarní nádivku s medvědím česnekem, po které se u vás doma jenom zapráší. Jak tedy na to?

Recept na jarní nádivku s medvědím česnekem - ingredience

  • 400 gramů vařeného uzeného masa
  • 8 rohlíků z předchozího dne
  • 150 až 200 gramů medvědího česneku
  • 6 vajec
  • 200 mililitrů mléka
  • 0,5 lžičky prášku do pečiva
  • sůl a pepř na dochucení

Zdroj: Shutterstock

Příprava jarní nádivky s medvědím česnekem krok za krokem

1. Rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem.

2. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky přidejte k rohlíkům a mléku, z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

3. Do směsi rohlíků, mléka a žloutku přidejte uzené maso nakrájené na kostičky, medvědí česnek nakrájený na tenké proužky, prášek do pečiva a vše dobře promíchejte.

4. Do směsi na jarní nádivku s medvědím česnekem lehce vmíchejte sníh z bílku a na závěr nádivku dochuťte solí a pepřem.

5. Těsto na jarní nádivku s medvědím česnekem vlijte do vymazaného pekáčku. Nádivku pečte do zlatova v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia zhruba 30 minut. 

Tipy, jak podávat jarní nádivku s medvědím česnekem

Jarní nádivka s medvědím česnekem chutná za tepla i za studena. Servírovat ji přitom můžete na různé způsoby. Co podávat k jarní nádivce? Jíst ji můžete samotnou nebo se zeleninovou oblohou. Jako přílohu k ní lze servírovat také brambory, a to jak v celku, tak šťouchané.

Zdroj: Milujivelikonoce.cz, Novinky.cz, Kucharkaprodceru.cz, Wikipedia.org/hlavicka
Autor:
Publikováno: 22. 3. 2023 09:49 Nahlásit obsah