Babiččin zeleninový vývar s bramborovými knedlíčky

Babiččin zeleninový vývar s bramborovými knedlíčky Zdroj: Shutterstock

Umíte si představit vývar s knedlíčky bez masa? Ačkoliv v dnešní době tato polévka není již tolik známá, naše šetřivé babičky si uměly poradit tak, že k tomu, aby jejich vývar byl naprosto famózní, nepotřebovaly ani kousek masa - vystačily si totiž jen se zeleninou.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Na polévku
Petržel 1 ks
Sůl dle chuti
Mrkve 2 ks
1/3 celeru
Česnek 2 stroužky
Velká cibule 1 ks
1 a 1/2 lžíce vepřového sádla
Sladká paprika dle chuti
Chilli dle chuti
Na knedlíčky
Vařené brambory 4 ks
Mouka 50 g
Máslo 20 g
Žloutek 1 ks
Petrželová nať
Mleté koření
Sůl

Postup přípravy

1.

Na sádle osmažte najemno nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu, celé stroužky česneku a vše osolte a dochuťte kořením.

2.

Zlehka vše orestujte a zalijte vodou. Než všechna zelenina změkne, připravíte si knedlíčky.

3.

Uvařené brambory rozmačkejte, přidejte máslo, mouku a žloutek. Přidejte sůl, koření a nakrájenou nať.

4.

Ze směsi, která vám vznikla, vytvarujte malé knedlíčky, které před dovařením polévky do ní přidáte a chvíli povaříte, přibližně 2-3 minutky.

Autor:
Publikováno: 20. 7. 2021 10:00 Nahlásit obsah