Babiččin zeleninový vývar s bramborovými knedlíčky

Umíte si představit vývar s knedlíčky bez masa? Ačkoliv v dnešní době tato polévka není již tolik známá, naše šetřivé babičky si uměly poradit tak, že k tomu, aby jejich vývar byl naprosto famózní, nepotřebovaly ani kousek masa - vystačily si totiž jen se zeleninou.
0
Hodnoceno: -
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
45 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Na polévku
Sůl
dle chuti
Mrkve
2 ks
1/3 celeru
Česnek
2 stroužky
Sladká paprika
dle chuti
Chilli
dle chuti
Petržel
1 ks
Velká cibule
1 ks
1 a 1/2 lžíce vepřového sádla
Na knedlíčky
Vařené brambory
4 ks
Mouka
50 g
Máslo
20 g
Žloutek
1 ks
Petrželová nať
Mleté koření
Sůl
Postup přípravy
1.
Na sádle osmažte najemno nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu, celé stroužky česneku a vše osolte a dochuťte kořením.
2.
Zlehka vše orestujte a zalijte vodou. Než všechna zelenina změkne, připravíte si knedlíčky.
3.
Uvařené brambory rozmačkejte, přidejte máslo, mouku a žloutek. Přidejte sůl, koření a nakrájenou nať.
4.
Ze směsi, která vám vznikla, vytvarujte malé knedlíčky, které před dovařením polévky do ní přidáte a chvíli povaříte, přibližně 2-3 minutky.