Domácí bábovka s tvarohem, která provoní celou domácnost
Toužíte po bábovce, která nebude suchá, ale ani příliš mokrá? Vyzkoušejte tento recept, kdy budete nadšení z krásně vláčné bábovky, která se nedrobí a navíc vám krásně provoní celou kuchyni.
5
Hodnoceno: 1 x
Obtížnost receptu:
Lehká
Potřebný čas:
60 minut
Počet porcí:
6
Ingredience
Polohrubá mouka
250 g
Tvaroh
250 g
Cukr
180 g
Změklé máslo
100 g
Slunečnicový olej
100 g
Vejce
4 ks
Vanilkový cukr
1 balení
Prášek do pečiva
1 balení
Šťáva z 1/2 citrónu a trochu citrónové kůry
Postup přípravy
1.
Předehřejte troubu na 170°C a vytřete bábovkovou formu máslem a vysypejte ji hrubou moukou.
2.
U vajec oddělejte bílky od žloutků. Poté z bílku ušlehejte tuhý sníh.
3.
Smíchejte máslo s tvarohem a cukrem, následně přidejte olej a zašlehejte žloutky.
4.
Postupně začněte přidávat mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
5.
Jakmile vám vznikne hladké těsto, přidejte citronovou šťávu a citrónovou kůru.
6.
Na závěr přimíchejte sníh z bílků, avšak velmi opatrně.
7.
Bábovku pečte přibližně 50 minut.