Domácí Pali paštika: Po ochutnání již nebudete chtít jinou

Domácí Pali paštika: Po ochutnání již nebudete chtít jinou Zdroj: Shutterstock.com

Ačkoliv se dají v obchodě koupit vcelku chutné a kvalitní paštiky, budete s námi jistě souhlasit, že není nad domácí výrobu a u paštik to platí dvojnásob. A věřte, že po ochutnání té naší už žádnou jinou nikdy nebudete chtít.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 6

Ingredience

Feferonky dle chuti
Hořčice 3 lžíce
1/2 lžičky mletého pepře
Domácí vegeta 2 lžičky
1/2 prosátého deka
Česnek 4 stroužky
Bůček 750 g
0,5 kg cibule
Rajčata 1 kg

Postup přípravy

1.

Papriku, cibuli a česnek očistěte a společně s rajčaty nakrájejte. Na menší kousky nakrájejte i maso.

2.

Následně všechny ingredience umelte na mlýnku, přidejte vegetu, deko a tuto směs dejte do hrnce.

3.

Důkladně promíchanou směs vařte přibližně hodinku a půl za občasného míchání. Jakmile se směs dovaří, tyčovým mixérem ji ještě promixujte a vložte do uzavíratelných čistých skleněných nádob.

4.

Nyní na řadu přichází sterilizování – dno plechu vystelte novinami, nalijte do něj vroucí vodu, vyskládejte skleněné nádoby s paštikou a v troubě vyhřáté na 200°C sterilizujte přibližně 20 – 25 minut

Autor:
Publikováno: 8. 1. 2019 10:58 Nahlásit obsah
Loading...