Fazolová kaše s kroupami a bramborami podle našich babiček
Za dob našich prababiček a babiček se fazolová kaše velmi často vařila dohromady s kroupami a bramborami. Ty tomuto pokrmu dodaly tu správnou chuť a nebyla potřeba ani žádná uzenina.
Ingredience
Postup přípravy
Fazole namočte na noc do vody. Další den je dejte vařit ve studené vodě - dejte tolik vody, aby fazole byly ponořené. Vařte tak dlouho, dokud nezměknou.
Poté přidejte kroupy, které jste předtím propláchli a také přidejte brambory nakrájené na kostičky.
Vše vařte tak dlouho, dokud se neuvaří i kroupy a brambory.
Na pánvi si rozehřejte sádlo a nechte na něm zpěnit najemno nakrájenou cibuli a poté do této směsi přidejte mouku. Jakmile bude směs narůžovělá, přidejte studenou vodu, aby vám vznikla jíška krémové konzistence.
Jíšku přidejte do hrnce s fazolemi, nechte provařit a vypněte.
Po dovaření může být kaše mírně tekutá, postupně však, jak bude stydnout, bude hustší a hustší.