Fazolová kaše s kroupami a bramborami podle našich babiček

Fazolová kaše s kroupami a bramborami podle našich babiček Zdroj: Shutterstock

Za dob našich prababiček a babiček se fazolová kaše velmi často vařila dohromady s kroupami a bramborami. Ty tomuto pokrmu dodaly tu správnou chuť a nebyla potřeba ani žádná uzenina.

0 Hodnoceno:  -
Obtížnost receptu: Lehká
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4

Ingredience

Voda
Hladká mouka 2 lžíce
Cibule 1 ks
Sádlo dle chuti
Brambory 300 g
Kroupy 250 g
Fazole 200 g

Postup přípravy

1.

Fazole namočte na noc do vody. Další den je dejte vařit ve studené vodě - dejte tolik vody, aby fazole byly ponořené. Vařte tak dlouho, dokud nezměknou.

2.

Poté přidejte kroupy, které jste předtím propláchli a také přidejte brambory nakrájené na kostičky.

3.

Vše vařte tak dlouho, dokud se neuvaří i kroupy a brambory.

4.

Na pánvi si rozehřejte sádlo a nechte na něm zpěnit najemno nakrájenou cibuli a poté do této směsi přidejte mouku. Jakmile bude směs narůžovělá, přidejte studenou vodu, aby vám vznikla jíška krémové konzistence.

5.

Jíšku přidejte do hrnce s fazolemi, nechte provařit a vypněte.

6.

Po dovaření může být kaše mírně tekutá, postupně však, jak bude stydnout, bude hustší a hustší.

Autor:
Publikováno: 23. 11. 2023 14:27 Nahlásit obsah