Hermelínový salát se šunkou, vejci a majonézou chutná nejlépe s čerstvým pečivem. Vyzkoušejte osvědčený recept

Hermelínový salát se šunkou, vejci a majonézou chutná nejlépe s čerstvým pečivem. Vyzkoušejte osvědčený recept Zdroj: Shutterstock

Dali byste si hermelínový salát s křupavými rohlíky nebo bagetkami? Máme pro vás osvědčený recept, který bude rozhodně lahodit vašim chuťovým buňkám. Udělejte si domácí hermelínový salát s vejci a majonézou, ve kterém nechybí ani šunka. Tento lahůdkový salát, jehož příprava je nesmírně jednoduchá, si rozhodně zamilujete!

Suroviny na domácí hermelínový salát

  • 1 hermelín
  • 100 gramů šunky
  • 2 vejce vařená natvrdo
  • 200 gramů majonézy
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl a pepř na dochucení

Příprava domácího hermelínového salátu krok za krokem

1. Vyloupněte z vařených vajec žloutky, přidejte k nim hořčici a majonézu a tuto směs utřete do pěny.

2. Do krému ze žloutků, hořčice a majonézy nastrouhejte najemno vařený bílek. Následně přidejte na kostičky nakrájenou šunku a na malé proužky nakrájený hermelín.

3. Hermelínový salát důkladně promíchejte a na závěr dle chuti osolte a opepřete.

Jak jíst hermelínový salát

Hotový hermelínový salát, který jste si připravili, vložte do ledničky, kde jej nechte do druhého dne odpočinout. Právě takto odleželý domácí hermelínový salát je nejlepší. Hermelínový salát druhý den podávejte s čerstvými rohlíky nebo bagetkami a tuto dokonalou kombinaci si nebudete moci vynachválit.

Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com
Autor:
Publikováno: 6. 2. 2023 09:43 Nahlásit obsah